Diskuze
Pivní someliérství v Česku
Děkujeme za pochopení.
Meresjev
nesmylsy
pit pivo ze "dvojky" ? pivni somelierstvi ? to je blbost. Nejlepsi je pivo ktere jednak chutna a hlavne po kterym neboli palice. To o nekterych "vynalezech" z micropivovaru neda rict. Pivo musi byt citit taky v ruce, tedy vaha pulitru nebo pint atd. Chlastu zdar
pinkosárek
jsou piva lepší a horší
V podstatě nenajdete pivo,které se nedá pít.V Čechách je to jasné,horší na Moravě a o Slovensku,škoda mluvit.Jeden n e š v a r provází naše pivo stále. Většinou není správně plněno dobrým inertním plynem / na př.Biogonem/ Mnozí šizuňkové hospodští do piva cpou kysličník uhličitý a nebo v lepším případě vzduch ne příliš filtrovaný nebo zbavený oxidu dusíku z ulice (prach a výfukové plyny).To je s v i n s t v o . Inspektoři pivovarů by měli častěj a veřejně zasahovat.Prospělo by to jménu a značce,...především kvalitě českého piva.Zarážející je,kolik obstrukcí působí malým odběratelům( a to jsem i já) - monopolní výrobci a distributoři technických plynů - Linde,Welding,Gaspro...ap.Asi brání monopol větších výčepů.Biogon prodražuje pivo cca o dvacet haléřů na půlitr.
Stejně mám s biogonem nejdražší půlitr na př.Svijanské desítky za deset korun( ze sudu ve vlastním sklepě).To je velká výhoda a hlavně pochoutka na pivu,které nenafukuje,nenutí vás k plynatosti ap.
Váš Pinkosárek
Meresjev
Re: jsou piva lepší a horší
Jo jo chodit domu nafouknutej po CO2 jako patraci balon neni nic prijemneho a taky to ma dopad navykon po 8 uz to jde ztuha. Kdyz je dobry plyn kopnu desitku jako nic pak teprve piju na chut