Diskuze
Závadná treska se do Čech nedostala
Děkujeme za pochopení.
Magor Milda Mgr. etc.
V Česku jsem opravdovou tresku (cod, kabeljau) neviděl
jako treskovité ryby se nabízí náhražka, německy seelachs. Ani v Německu není pravá treska (pozná se podle bílého, někdy lehce narůžovělého masa s lupínky) normálně v nabídce, ta ryba je už téměř vyhubená. Seelachs má trochu podobnou strukturu masa, ale spíše našedlé barvy. Chuťově není srovnatelný. Jako přijatelnou náhradu tresky je možné použít červeného okouna, rotbarsch. Nabízené ryby v ČR jsou vesměs podřadné kvality, mořský pstruh z Holandska nebo merlin (štika) a podobné ryby se nehodí dobře ke smažení. Pangasius od Lidla je sladkovodní ryba s trochu tuhým masem. Na grilování doporučuji makrely, mražené jsou levné a po nasolení se mohou velmi dobře grilovat na žáru, jsou tučné a nevyschnou. Srbochorvatské označení skuše, v Bulharsku palamida. Kdo rád rybí odpady, pochutná si na salátech, značku raději nepodám, dobré jsem ještě neobjevil.
Jovo Miks
Dobra zprava.
Ta spatna zprava je, ze se k nam nedostala ani ta nezavadna,uz jsem dlouho tresku na pulte nevidel,delaji se z toho rybi salaty a ty uz jako masny vyrobek tech 49,999 g/kg urcite maji.Nezavadne tresky totiz uz vubec neexistuji,vazena cojko, podle vasich norem se do jejiho pestovani nikdo neda!No Bulgary neprajdut!