Diskuze
Kde je hranice Českého piva? Varnsdorf už je v cizině
Děkujeme za pochopení.
sharka
kde se dá sehnat ten skklěněný krýglík z fotky?
přesně takový krýglík - půllitr, co je vyfocený u tohoto článku sháním...nevíte, kde se dá koupit?
ja
Re: kde se dá sehnat ten skklěněný krýglík z fotky?
dej si do vyhledavace sklenici "Tubinger"
dupro
a také - české pivo by se mělo pít z českých
sklenic.
Manžel Bobošíkové, která opět kandiduje do EP, je vlastníkem jediné české sklárny, kde se ještě vyrábějí sklenice na pivo. Noviny uvedly, že výrobu stěhuje do Číny.
Bobošíková tak odhaluje smutnou pravdu - její předvolební kecy o ochraně české krajiny, průmyslu a obyvatel jsou v naprostém rozporu s praxí její vlastní rodiny.
Pivar
Re: a také - české pivo by se mělo pít z českých
Bobosik uz u Sahmu od noveho roku neni. Nejaka jina zarucena zprava?
ALOIS.AMERICAN
HRANICE CESKEHO PIVA
CINSKY CHMEL, PAK SE NEDIVTE ZE DOSTANETE SRACKU Z PIVA,CLOVEK NEVI KDE TO PESTUJI A S CIM
Jandik
Re: HRANICE CESKEHO PIVA
I v Českém pivu je je českého chmele malé procento. Teď nevím přesně, ale je to nějakých 20%. Pokud byste chtěl vařit pivo jenom z českého chmele, bylo by asi 3x dražší. Což by asi nikdo nekupoval.
celim
Já musím říct,
že bych si klidně za kvalitní pivo připlatil! Lze asi předpokládat, že když bude vařeno z hanáckého ječného sladu, kvalitního cukru a žateckého hlávkového červeňáku ve vodě z artézských studní, tak bude dražší než ty patoky vařené z rejžových košťat a čínského chmelového extraktu. Ale alespoň se to dá pít a není to nějaké plzeňské europivo řídké jak limonáda! Poslední dobou piji vynikající Svijanský Máz. No a na základě diskuzí jsem byl ochutnat pivo z pivovaru Kácov a mám pro to jediné slovo: LAHODA ! To nejsou nějaká hnusná europiva jako PU !
Severin
Re: Já musím říct,
No jo, to je sice hezké, že Vy byste si rád na kvalitní pivo připlatil, i já to dělám, neboť žiji v cizině a na to jediné "české" pivo zde v prodeji (je jich sice zde k dostání dost, ale jsou to většinou "limonády"), které alespoň zdálky připomíná kvalitní tradiční české pivo, si musím pořádně připlatit. Ovšem kdyby to připlacení bylo v řádu 100% nebo dokonce i 200% na běžnou cenu, a to i v ČR, tak kdo, kromě pár fajnšmekrů to pivou koupí? I já bych si za takových cen asi dával to superdrahé i když kvalitní a chutné pivo tak jednou za kvartál.
IR
Josef Groll byl snad bavorák, ne...?
takže na pivo plzeňského typu můžeme být právem hrdi...
To je zase dobrý kočkopes taková ochranná známka.
Jako když Dlouhý dal kdysi značku "Czech made" McBůčku.
Ovšem Kocour z Varnsdorfu je dost pitelnej, značka, neznačka :-)
Jiří
Tomu nerozumím
Pokud se oblast "českého piva" nekryje se státní hranicí, znamená to, že naopak mohou být někde v cizině pivovary poblíž hranice, které na toto označení nárok mají?