Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Malým pivovarům se daří, Matušku pije stále více lidí

Češi se postupně učí ochutnávat a oceňovat i piva od malých a méně známých pivovarů. Zatímco před lety odmítali ochutnat cokoliv jiného než "velkoznačky" typu Gambrinus a Staropramen, dnes už začínají objevovat i širší veřejnosti téměř neznámá piva jako Matuška, Velkorybnický Hastrman nebo Malý Rohozec. Novinářům to řekl Jiří Stehlíček, mluvčí Aliance P.I.V..
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R. Tichý

19. 1. 2011 8:55
Kvalita "velkých značek"

Vždy, když někam přijedu, snažím se pít místní pivo. Většinou je lepší, než univerzální značky. Bohužel se dominantní piva naprosto zkazila, 10° (neboli "výčepní") jsou patoky a zázraky s nimi neudělají ani hospodští. Nevím, jestli se už začaly 10° "vařit" ředěním z 12° nebo ne, ale po vzoru z EU to tak chtějí dělat. Moc se tím ušetří.

0 0
možnosti

F. Nerad

18. 1. 2011 16:22
Za zkoušku to určitě stojí

Ač nejsem vyložený pivař a zlatavý mok si dopřeji jen při vhodné příležitosti, tak jsem si ověřil, že pivo z malých pivovarů mi chutná líp než z těch velkých. Taková Chotěboř, Bernard nebo Medlešice jsou chuťově výtečné a nemají chybu. Ostatně zkusit krajové speciality také není od věci. Ostatně: nedávno jsem dostal e-mail s tím, že Prazdroj, který má na etiketě s datem trvanlivosti písmena LA je z Polska, ty "pravé" plzeňské prý mají LC nebo LD. Tak nevím. Já radši zůstávám u těch malých pivovarů.

0 0
možnosti