Diskuze
Pětina uzenin obsahuje separát. Jak se jim vyhnout?
Děkujeme za pochopení.
A. Fritscher
Drůbeží seperát se dělá tak :
........................ že ty kuřecí zbytky se vysuší do 0 vlhkosti a semelou na kulových mlýnech na prášek, tedy i s kostmi, pařáty, kůží a kdo ví jestli i s hlavama ale tipuju že ano.......................kdysi jsem to četl v nějákém časáku a tento prášek se pak přidává pro "zlepšení" chuti do těsta ze kterého se dělá uzenina :o(
A. Fritscher
Kdyby jen pětina !!!
Já trpím ne přilíš častou alergií na drůbeží maso a můžu vám říct, že ty drůbeží separáty jsou ve větší polovině supermarketových oddělení uzenin.
Jí už raději kupuju jen OVAR protože do toho to ještě "nenasrali" :o(
M. Brejcha
Rada jak se tomu vyhnout !!
Nakupujte uzeniny jenom u soukromníků, kde máte zaručenou výrobu z českých mas !! Ale není to vždy pravidlem, že všichni soukromníci to takto vyrábí a zákazníky nešidí ?? A proto jen u prověřených výrobců za které můžete dát ruku do ohně !!!
P. Hlosta
Tak proto já pořád cítím v každé uzenině peří!
Já pořád, že to není možné, abych všude cítil v každém vuřtu slepice. A vono je to pravda! Separované maso prý je sakumprásk veškerý zbytky z korábů drůbeže, co na tom jsou. Dávají to tam ty prasata řeznický na přání hypermarketů, aby to bylo co nejlevnější v dodávce a co největší možná tržba při relativně nízké ceně.
Já nechcu levné žrádlo za cenu ztráty kvality!! jenže dnes už nejde najít poctivé uzeniny v tom sajrajtu, co markety a vlastně už všichni obchodníci, prodávají.
Na zádech cítím růst brka!
A. Fritscher
Re: Tak proto já pořád cítím v každé uzenině peří!
Pane Hlosto pokud vám to jenom "nechutná" tak to jste na tom ještě dobře, pro mne už jela do práce ZÁCHRANKA neboť v jídelně které pro nás vaří nepředpokládali, že když zbytky kuřecího pomelou do sekané, a nebo když nakoupí v makru tu nejlevnější uzeninu kterou cpou do gulášů a omáček, že by to někomu vadilo :o(
J. Záhumenský
klobasa
No pětina - silně podhodnoceno.
Osobně jsem tuším ještě nenarazil na "klobásu" české výroby, kde by separát nebyl. Dokonce pod názvem: pravá česká domácí zabíjačková klobása - separát s kusmi slaniny, střívko bylo postříkané patinou, že to vypadalo jako skutečně uzená klobása, ani psovi jsem to nedal, fuj.
Doporučuji klobásu z Oravy - takový ten kvázi řetězec ovčích sýrů a bryndze. Nebo v Maďarském tescu Paraszt kolbász. Nebo až zavítáte do Bratislavy - nesmíte zapomenout navštívit tržnici na Miletičově ulici - v takové maringotce tam prodává řezník domácí slepice, kachny a vepřové lahůdky - klobásky má více suché nebo čerstvější, neskutečné - do zelňačky samé skáču a smějí se v ní...
J. Machek
Dotaz
Co je na tom separatu tak špatného ? Že se tak blbě jmenuje ? Pravidelně kupuji kuřecí ořez, takové ty kostry. Uvařím to a pak separuji. Oberu maso do polévky nebo rizota, zamlsám si u toho a zbytek mám pro psa a ani ten neprotestuje.
R. Hofman
Re: Dotaz
Protože je to i se soplama a okosticí, chrupavky a kůže. Máš tam i to co dáš psovi. Dobrou chuť.