Diskuze
Potravinová soběstačnost Česka klesá. Většina masa je z dovozu
Děkujeme za pochopení.
P. Fiala
Ekonomiky a jejich obchodní trhy
Fenomém vývozů a dovozů zboží a služeb funguje v současné době již ne mezi rodinnými klany na území před humny a za humny.
Obchody fungují v globálním měřítku i pro velmi malé ekonomiky - firmy, ne-li jednotlivci či několika členné týmy.
Stále však platí ta "komparativní" výhoda, a cena zboží v místě výroby je stále více vnímána s cenou dopravy do místa prodeje.
A zbožím dovozním a vývozním se stávají objekty, o kterých bychom to před několika desítkami roků neřekli, že se jím stát mohou, či zboží toho druhu neexistovalo.
Fenoménem finančních institucí USA je "výroba" "finančních produktů" a "marketing s globální mediální propagandou" a pak jejich "prodej". Jenže s výrobou, podstatou pojmu, to nemá nic společného, jde v mnoha případech o spekulace-hazardní hru v globálním měřítku a důsledky jsou též v globálním rozměru.
B. Stanislav
hovězí
Já vím proč naši lidi nekupují hovězí protože na něj nemají. Já když dostanu chuť na hovězí tak se kouknu na TV když griluje pro zbohatlíky pan Polrajch a jsem akorát naštvaný když vidím ty steaky a on mě vysvětlí že na masu není třeba šetřit.
M. Charouz
Re: hovězí
Jedna věc je cena a druhá, co za ni dostanete. Hovězí, které se prodává u nás je čerstvé a to je nejhorší věc, která se mu může stát. Tento druh masa by měl alespoň 2 - 3 týdny viset v chlaďáku na háku, aby vyzrál. Tak dlouho totiž u hovězího masa trvá, než odezní tzv. "posmrtná ztuhlost". Takže když už si člověk chce udělat radost a ty peníze za to dá, nakonec je zklamán, protožeže ta bestie nezměkne ani po několika hodinách vaření a to ho odradí od dalšího nákupu. Pokud prostě není vyzrálé, je fuk, jestli je to býk či kráva. A to je špatně. Správně vyzrálému hovězímu steaku opravdu stačí tak 3 minutky na pánvi z každé strany a je to bašta. Fakt je, že potom by bylo ještě dražší. Stačí se mrknout na ceny špičkového hovězího např. v USA.