Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Vaněk: Místo masa prodávají vodu. Chceme být levní, hájí se Albert

Známý gurmet a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk kritizuje obchody Albert, které prodávají mezi masem i výrobky uměle napuštěné vodou a chemickými stabilizátory. Řetězec teď čelí vlně nevole mezi zákazníky. Pošramocenou pověst hájí tím, že chce lidem nabídnout i levné potraviny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

15. 3. 2013 15:12
Mluvčí to je expert:

podvod a okradení zákazníka vydává za laskavost ?! Docela drzé prase, řekl bych ... .

Co naše kontrolní orgány ? Chrápou jako vždy ?

Mám celkem bohatou zkušenost s ČOI a pravdou je, že existují inspektoráty, kde to funguje, třeba v Brně. Pak jsou jiné, kde jsou líná prasata a nejspíš i korupčníci. Třeba v Ostravě, kde s nimi nehne ani pravomocný rozsudek a kde v podstatě nejde nic. Ani aby zvedli zadek, šli na kontrolu a dali pokutu za evidentní porušení zákona. Pak to tady vypadá, jak vypadá ... .

0 0
možnosti
AH

15. 3. 2013 15:22
Re: Mluvčí to je expert:

Pokud napisou slozeni na obal, tak nejde o podvod.

0 0
možnosti

15. 3. 2013 11:02
Každý dělá jen to, co je mu dovoleno.

Každý obchodník, Alberta a jiné super a hypermarkety nevyjímaje, jsou zde od toho, aby sloužily svým zákazníkům - spotřebitelům. Tedy zásadně nikoliv od toho, aby zákazníka klamaly nebo dokonce šidily. Ovšem v ČR je jim dovoleno zákazníky klamat a šidit. Jako jedinou cestu z toho ven vidím v případě prvního zjištění klamání či šizení - 5 milionů pokuty. Zjistí-li se u stejného řetězce klamání a šizení podruhé - zákaz podnikání v České republice. Nic by se totiž nestalo, pokud by jeden či dva řetězce byly z ČR vykázány.  Ostatní (a je jich dost) by si do budoucna nic podobného nedovolily.

0 0
možnosti
JF

15. 3. 2013 11:06
Re: Každý dělá jen to, co je mu dovoleno.

Obchodník je tu především proto, aby dělal obchod.

0 0
možnosti
VH

15. 3. 2013 10:52
Dle mého názoru.

nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci.A pokud se to někomu líbí prosím, ale já pokud možno maso, mléko pečivo kupuji od soukromníka.Dám třeba malinko víc a někdy taky ne ale vím co jím.

0 0
možnosti
RK

15. 3. 2013 10:26
Zlaty komunisti!

Zlaty komunisti!

0 0
možnosti
JP

15. 3. 2013 10:29
Re: Zlaty komunisti!

Ach vy zlatoušku!

0 0
možnosti
LV

15. 3. 2013 9:39
Rada

Domácí je domácí. Naštěstí je plno receptů a máte kontrolu nad tím co tam dáváte. Nedá to tolik práce jak se zdá. Udělám toho trochu víc (paštiky) rozdám sousedům a oni to zase někdy vrací, takže máme čerstvé domácí skoro pořád. Občas děláme ochutnávky.

0 0
možnosti
JP

J. Podivný

15. 3. 2013 9:23
Znám řezníka, který časem zparchantěl

a jeho výrobky jsou taky plné vody. Na stěně mu visí složení masných výrobků a taky tam jsou samé éčka.

0 0
možnosti
OM

15. 3. 2013 9:11
jedna rada

Nakupovat maso u řezníka. Nikdy bych nekoupil sekanou, která je nabízena předem namletá a již vůbec bych ani neuvažoval ji koupit v nějakém obchodním řetězci. Když porovnáte , možná i vyšší cenu masa u řezníka a odečtete váhu vody napíchanou do masa v marketech, tak zjistíte že ta voda vás přijde setsakramensky draho. Sekanou si vždy nechám semlet před očima a to z masa které jsem si vybral. Pokud není řezník ochoten toto respektovat, tak poděkuji a odejdu jinam.

0 0
možnosti
VB

15. 3. 2013 9:17
Re: jedna rada

Tady je problém hygieny - více, co v tom mlýnku semleli před váma? Máte jistotu, že ho pak rozebrali a důkladně umyli? Být řezníkem, tak to sám zvážím...

0 0
možnosti
RH

15. 3. 2013 9:09
Vše pro zákazníka,

pohádali se s Babišem a prý pro požadavek zákazníků berou pečivo od místních pekařů. Ten místní pekař je u nich Kladno, chleba se druhý den nedá žrát, je kyselý. Mě ten chleba vysočina od Penamu chutná a je mi jedno komu to patří. Bohužel musím jezdit do Billy a mám to daleko. Albert stojí za "nic".

0 0
možnosti
OM

15. 3. 2013 9:23
Re: Vše pro zákazníka,

Vážený pane, již 3 roky jsem nekoupil chleba v obchodě, a to protože chléb považuji za určitou vyjímečnou potravinu, ke které se naši předci vždy chovali s úctou. Mám v živé paměti chléb mé babičky, která pekla svůj chléb u pekaře, který voněl kmínem a byl chutný i po 10 dnech. Nejsem žádný mladík (78 let) ale před třemi léty jsem si začal péci chléb doma. Jednak cenově  přijde na polovinu a práce zase tolik nedá (bez problémů se vám upeče přes noc), a chuť vše vynahradí. Chléb je voňavý, voní kmínem a bez problémů vydrží až týden. Možná můj vzdor nakazil i moje děti a vnoučata, protože všichni dnes chléb si pečou také.

0 0
možnosti
VB

15. 3. 2013 9:08
nabízejí "levnjší" alternativu

více sr**ek za více peněz. Víte jak je voda dneska drahá? No, a když to nepůjde na odbyt, tak to ještě zdražíme a dáme na to nálepku akce... oni na to blbečkové naletí.

0 0
možnosti

15. 3. 2013 8:51
A co na to legislativa EU?

Vše podřizujeme této zbožštěné značce a toto je podle jejich regulí dovoleno?Co taková zjištění prezentovat v jejich domovských státech a v tamním tisku?Určitě by to zabralo více,jak zdejší pokřikování.

0 0
možnosti