Diskuze
Vaněk: Místo masa prodávají vodu. Chceme být levní, hájí se Albert
Děkujeme za pochopení.
Mluvčí to je expert:
podvod a okradení zákazníka vydává za laskavost ?! Docela drzé prase, řekl bych ... .
Co naše kontrolní orgány ? Chrápou jako vždy ?
Mám celkem bohatou zkušenost s ČOI a pravdou je, že existují inspektoráty, kde to funguje, třeba v Brně. Pak jsou jiné, kde jsou líná prasata a nejspíš i korupčníci. Třeba v Ostravě, kde s nimi nehne ani pravomocný rozsudek a kde v podstatě nejde nic. Ani aby zvedli zadek, šli na kontrolu a dali pokutu za evidentní porušení zákona. Pak to tady vypadá, jak vypadá ... .
Re: Mluvčí to je expert:
Pokud napisou slozeni na obal, tak nejde o podvod.
Každý dělá jen to, co je mu dovoleno.
Každý obchodník, Alberta a jiné super a hypermarkety nevyjímaje, jsou zde od toho, aby sloužily svým zákazníkům - spotřebitelům. Tedy zásadně nikoliv od toho, aby zákazníka klamaly nebo dokonce šidily. Ovšem v ČR je jim dovoleno zákazníky klamat a šidit. Jako jedinou cestu z toho ven vidím v případě prvního zjištění klamání či šizení - 5 milionů pokuty. Zjistí-li se u stejného řetězce klamání a šizení podruhé - zákaz podnikání v České republice. Nic by se totiž nestalo, pokud by jeden či dva řetězce byly z ČR vykázány. Ostatní (a je jich dost) by si do budoucna nic podobného nedovolily.
Re: Každý dělá jen to, co je mu dovoleno.
Obchodník je tu především proto, aby dělal obchod.
Dle mého názoru.
nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci.A pokud se to někomu líbí prosím, ale já pokud možno maso, mléko pečivo kupuji od soukromníka.Dám třeba malinko víc a někdy taky ne ale vím co jím.
Rada
Domácí je domácí. Naštěstí je plno receptů a máte kontrolu nad tím co tam dáváte. Nedá to tolik práce jak se zdá. Udělám toho trochu víc (paštiky) rozdám sousedům a oni to zase někdy vrací, takže máme čerstvé domácí skoro pořád. Občas děláme ochutnávky.
J. Podivný
Znám řezníka, který časem zparchantěl
a jeho výrobky jsou taky plné vody. Na stěně mu visí složení masných výrobků a taky tam jsou samé éčka.
jedna rada
Nakupovat maso u řezníka. Nikdy bych nekoupil sekanou, která je nabízena předem namletá a již vůbec bych ani neuvažoval ji koupit v nějakém obchodním řetězci. Když porovnáte , možná i vyšší cenu masa u řezníka a odečtete váhu vody napíchanou do masa v marketech, tak zjistíte že ta voda vás přijde setsakramensky draho. Sekanou si vždy nechám semlet před očima a to z masa které jsem si vybral. Pokud není řezník ochoten toto respektovat, tak poděkuji a odejdu jinam.
Re: jedna rada
Tady je problém hygieny - více, co v tom mlýnku semleli před váma? Máte jistotu, že ho pak rozebrali a důkladně umyli? Být řezníkem, tak to sám zvážím...
Vše pro zákazníka,
pohádali se s Babišem a prý pro požadavek zákazníků berou pečivo od místních pekařů. Ten místní pekař je u nich Kladno, chleba se druhý den nedá žrát, je kyselý. Mě ten chleba vysočina od Penamu chutná a je mi jedno komu to patří. Bohužel musím jezdit do Billy a mám to daleko. Albert stojí za "nic".
Re: Vše pro zákazníka,
Vážený pane, již 3 roky jsem nekoupil chleba v obchodě, a to protože chléb považuji za určitou vyjímečnou potravinu, ke které se naši předci vždy chovali s úctou. Mám v živé paměti chléb mé babičky, která pekla svůj chléb u pekaře, který voněl kmínem a byl chutný i po 10 dnech. Nejsem žádný mladík (78 let) ale před třemi léty jsem si začal péci chléb doma. Jednak cenově přijde na polovinu a práce zase tolik nedá (bez problémů se vám upeče přes noc), a chuť vše vynahradí. Chléb je voňavý, voní kmínem a bez problémů vydrží až týden. Možná můj vzdor nakazil i moje děti a vnoučata, protože všichni dnes chléb si pečou také.
nabízejí "levnjší" alternativu
více sr**ek za více peněz. Víte jak je voda dneska drahá? No, a když to nepůjde na odbyt, tak to ještě zdražíme a dáme na to nálepku akce... oni na to blbečkové naletí.
A co na to legislativa EU?
Vše podřizujeme této zbožštěné značce a toto je podle jejich regulí dovoleno?Co taková zjištění prezentovat v jejich domovských státech a v tamním tisku?Určitě by to zabralo více,jak zdejší pokřikování.