Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Prazdroj jde proti proudu. Začal vařit lehčí verzi Primusu

Plzeňský Prazdroj snížil obsah alkoholu u své značky Primus. Jde o rozhodnutí, které jde proti trendu, kdy pivovary zpravidla sází na silnější piva. Zástupci Prazdroje tvrdí, že Primus na kvalitě nijak neztratí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

14. 9. 2014 12:15
Jak ušetřit

Dělá to na mě dojem, že jde zase o jedno učené vysvětlení, jak ušetřit a zase o něco srazit výrobní náklady a spotřebitele přitom přesvědčit, jak to je pro ně dobře. V tomto případě tedy pivo s nižším obsahem alkoholu. Kdo tomu chce věřit, ať věří. Pro mne je ale Primus synonymem pro levný produkt, jako jeho „bratranec“ Klasik, se vším, co to doprovází. Takže nestojí ani za řeč.

0 0
možnosti

1. 9. 2014 17:30
Z patoku vyrobíte

ještě větší patok,  údajně to tak lidi chtějí (stejně jako ošizené "potraviny", jejichž stejnou značku seženete na západ od nás levněji, s vyšší hmotností a vyšší kvalitou). Nedělejte z lidí blbce, prodáváte jin srač.. a jediným cílem je maximalizace vašich zisků. Nepoučili jste se z Gambrinusu, který se ztěžka vyhrabává ze své europivní zkažené pověsti? Dobře vám tak, po zdražení Prazdroje (což bylo mimochodem jediné, co se dalo konzumovat) doufám, že se od vás zákazníci odvrátí k menším pivovarům s mnohem chutnějšími produkty.

0 0
možnosti

J. Václav

1. 9. 2014 15:53
Ještě lehčí? No to snad ne.

Za okupace se tomu říkali pivolín, jenže to byla válka. Není to škoda vody a sladu ? Je to urážka tradice a českého piva. Největší paskvil je ovšem ředění piva vodou. Je to velká úspora energie při vaření, jednoduše se vícestupňové pivo naředí řekněme na 10° nebo i méně, je z toho pivo výčepní, cenový rozdíl je malý, takže zisk je daleko větší, než u ležáků. Lidé pijí hlavně piva výčepní z finančních důvodů, takže obrat z těchto sra ček daleko převyšuje obrat z ležáků. Chceme li kvalitní pivo, pijme pivo malých pivovarů, je levnější a dobré.

0 0
možnosti

S. Vor

1. 9. 2014 14:22
pivovary tento údaj ani zveřejňovat nemůžou

a ne že nemusí,protože je to proměnná hodnota ve výrobě a ne nomativ.Dost často se mění v závislosti na extraktivnosti sladu ,který je používán při výrobě=standardní slad.Podle něj každý pivovar přepočítá dodaný extrakt do výroby a získaný v původní mladině,jež je současně dodaným extraktem do CK kvašení,či spilky obecně.Dále tu máte koeficienty objemové kontrakce z horké mladiny na studenou,atd.je toho dost co to ovlivňuje a proto se původní stupňovitost v mezivýrobě často mění,třeba i několikrát za měsíc.:-)

0 0
možnosti