Diskuze
Slavná ‚Hrabalova‘ hospoda U Zlatého tygra opakovaně točila podmíráky
Děkujeme za pochopení.
J. Novák 567
To víte, podnikatelé. Inspektoři by tam museli chodit každý den. Oni totiž dostanou pokutu a pak musí šidit tak, aby rychle tu pokutu zase dostali zpět a ještě na tom vydělali. Od podnikatelů jen těžko můžete čekat nějakou poctivost. Podnikatel a poctivost totiž nejde dohromady.
Inspektoři nerozuměj pivu. když se točej hladinky - protože jinak by u tygra nebyla nejlepší plzeň v praze, tak se to v tom fofru na přesnou míru stihnout nedá. (podotýkám, že nejsem výčepní, ale konzument, ovšem s bohatými zkušenostmi). Vsadil bych se, že si na tu míru nikdo z pivařů nestěžoval. snad kvůli debilům z inspekce nezanikne dobrý pivo u tygra.
Jedná se zřejmě o návyk z dob Bohumila Hrabala..Už špatně viděl a peněz měl jako šlupek, takže na dobrou míru zřejmě moc nekoukal..
P. Boko
Pan Hrabal chodil ke Zlatému tygru již v 70-tých letech. Měl tam stálé místo u stolu a svůj kriegl. Točilo se tam pravé plzeňské a výčepní dovedl načepovat půllitr na jeden ráz. Ti následníci jej asi zkoušejí napodobit, ale nějak jim to nejde.