Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Chleba vyrábíme příliš lacino. Tlačí nás k tomu řetězce, stěžují si pekaři

Výrobní cena chleba, kterou platí pekařům obchodníci, dlouhodobě klesá. V srpnu podle dat Českého statistického úřadu činila 14,94 koruny za kilogram, loňský průměr byl 16,02 koruny. Cena podle Svazu pekařů a cukrářů v ČR neodpovídá jeho skutečné hodnotě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Dusitko

19. 11. 2016 21:34

Při konzumaci chleba z Babišových výroben jsem konečně pochopil, jakou hrůzu zažívali naši předkové, když museli konzumovat náhražky s přidanými pilinami...

0 0
možnosti

17. 10. 2016 17:12

Prosím pekaře: "Tak ho pro řetěžce nedělejte. Stejně se ta vaše/jejich šumava nedá jíst."

Kupuji už jen kváskový od různých pekáren, vypečený křupavý, chutný sám o sobě ... podle hesla raději ovesné vločky než šumavu.

0 0
možnosti

I. Veselý

17. 10. 2016 16:29

Kupují kilový pecen za 39,90 Kč a považují ho za jediný dobrý z těch dostupných. Chleba přesně takový jako má být (křupavá kůrka, při poklepu zespoda duní, nepravidelné bubliny ve střídce).

Honba za nízkou cenu zde znamená také nízkou kvalitu, kterou nechci.

0 0
možnosti
Foto

Hit

17. 10. 2016 16:20

Nevím co kupujete, ale klasický domácí chleba 1200g z Lidlu, Aholdu i Tesca nám v ig.pytlíku na kuch. lince vydrží v poho 5 dní(než ho sníme). Doma máme kolem 22C a vlhkost 60-70. Asi to nebude chlebem.

0 0
možnosti

17. 10. 2016 17:16

Co je to klasický domácí chleba? Pod tím názvem se něco prodává? Od jakého dodavatele? A nejste náhodou všichni kuřáci? Ti prý mají chuťové buňky poněkud zdevastované, že bych věřil, že nepoznají rozdíl mezi čuprmarketovým chlebem šumava a kváskovým chlebem z lokální pekárny.

0 0
možnosti

J41i16ř62í 42K97o15p89i84s

17. 10. 2016 15:08

No, chleba! To co se většinou prodává v supermarketech nemá s chlebem nic společného a do tří dnů je to plesnivé a tvrdé! Chleba vydrží podstatně déle!

0 0
možnosti