Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rajčatová ekonomie. Co se stalo, že rajčata nechutnají jako dříve?

Konečně. Vědci rozluštili jeden z nejpalčivějšího problému moderního spotřebitele: proč rajčata nechutnají, tak jako chutnaly v dobách minulých?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

6. 2. 2017 13:52

Sem tam se jeste necham tim vzhledem zlakat, ale pak se vzdy zareknu, ze uz zadna rajcata kupovat nebudu. Je to jen placebo na pohled, jinak jen cervena vodnata duzina.

0 0
možnosti

6. 2. 2017 6:07

Jahody jsou na tom stejně. Ač velké krásné, žádná chuť!

0 0
možnosti

6. 2. 2017 1:01

Presne. Problem je v lidech se vzdelanim, ktere je neco jako "hokus pokus" praktikujici na skole v Bradavicich. Eko nomove.

0 0
možnosti

5. 2. 2017 23:02

pěkná blbost:"Jinak řečeno lidé upřednostňují méně chutné rajčata kvůli jejich jiným vlastnostem".

Lidé, zákazníci, by upřednosňovali ty původní, chutná rajčata. To producenti, obchodní řetězce ... upřednosťnují ta dnešní mdlá, jelikož jsou odolnější k přepravě, skladování ... . A já jako zákazník mám smůlu, protože výběr prostě není, všude jsou jen ta "nová", rajčata.

0 0
možnosti

J. Jurax

6. 2. 2017 0:56

Lidé upřednostňují hlavně levná, jak řečeno v článku; a levná jsou holt méně chutná, neboť aby mohla být levná, musí - ale to je taky v článku.

Ale semtam jsou k dostání i místní rajčata - na trzích ...

0 0
možnosti

5. 2. 2017 22:47

Z rajčátek se stal patok. Ony i jahody byly nejlepší v letech 1952/3, podobně maliny. Všechno moderní je odporné. Prý to tak chceme.

0 0
možnosti

5. 2. 2017 22:35

1) TA Rajčata = lahodnÁ rajčata

2) 95% rajských se dnes pěstuje v Holandsku ve sklenících, za 4 dny jsou (dozrávající již bez keře) na pultech po Evropě. Nelze očekávat chuť. Prodává se práce, logistika a voda. Ne rajská jablíčka.

0 0
možnosti

J16i81ř83í 91K66o74p92i16s

5. 2. 2017 22:11

Nesmyslné bláboly! To samé je i s ovocem, např. broskvemi. Trhají se nedozrálé s tím, že za pomoci chemikálií uměle dozrávají ve skladech. Podstatný rozdíl v chuti je, když si dozrálé rajče utrhnete z keříčku, broskev, nebo pomeranč přímo ze stromu atd..

0 0
možnosti

5. 2. 2017 20:59

Gejzír informací.

0 0
možnosti
Foto

"Hlavní problém ztráty chuti tedy není neznalost genetické mapy rajčat, ale naše poptávka po odrůdách, které prostě chutnají méně dobře."

a na toto jsou potřeba "vědci"?

0 0
možnosti

5. 2. 2017 20:55

"poptávka po méně chutných rajčatech"? - tak to si z nás fakt už dělají p.

0 0
možnosti

J. Jurax

6. 2. 2017 0:53

No, hlavně levných, jak řečeno v článku; a levná jsou holt méně chutná, neboť aby mohla být levná, musí - ale to je taky v článku.

Takže si z nás ani tak moc nedělají ... :-)

0 0
možnosti