Nová sekce populárního webu Potraviny na pranýři mapuje podniky, které potkal výše zmíněný osud. Jde o pivní bary, vietnamská a čínská bistra či klasické české hospody.
Nyní je v rubrice „pranýřováno“ 70 provozoven. Jsou v nich jak ty, které ještě podmínky Státní zemědělské a potravinářské inspekce nesplnily, tak i ty, které dostali od kontrolorů svolení znovu otevřít.
Slavný Paukert má stále zavřeno. Řeší, jak oddělit lahůdky od myší |
Stránky zřizované ministerstvem zemědělství u každého podniku vypočítávají důvody, proč ji inspektoři zavřeli. K tomu správci webu připojují i fotografie pořízené na místě.
Není to pěkný pohled: špína a plíseň v kuchyních, kusy jídel naházené na zemi, stopy po myších a další nepříjemnosti, po jejichž zhlédnutí může člověka přejít chuť na oběd.
Některým provozovnám také inspektoři vytýkají to, že si tam lidé zřídili ležení či je prostě využívají i jinak než pro výrobu jídel a servírování pití. Dlužno však také podotknout, že u řady hospod a bister je z uveřejněných dat vidět, že své chyby dokázaly napravit i během jediného dne.