"Restauratéři pochopili, že bez dobré kuchyně a příjemného personálu to prostě nepůjde," uvedl zakladatel Restu.cz Pavel Suchánek. Na druhou stranu si podle něj i hosté uvědomili, že pokud si například při slavnostní příležitosti chtějí užít opravdu dobré jídlo, bude je to stát více než oběd ve všední den.
Anketa
Kolik jste ochotni utratit v restauraci za večeři vy?
Dobrá kuchyně je na prvním místě při výběru restaurace u 74 procent oslovených. Přístup personálu naopak na prvním místě upřednostňuje 11 procent respondentů, vyplývá z šetření. Pro pět procent lidí je rozhodující, kde se restaurace nachází, a čtyři procenta respondentů zajímá, zda má restaurace nějaký zajímavý koncept.
Za kvalitnější jídlo je pak 22 procent dotazovaných ochotno zaplatit mezi 500 až 1000 korun a desetina oslovených uvedla, že je ochotna za jednu návštěvu restauračního zařízení utratit i vyšší částku. Pro 15 procent dotazovaných je naopak hraniční sumou, kterou jsou ochotní za útratu v restauraci vydat, 200 korun a zhruba čtyři procenta dotazovaných mají na jednu návštěvu vyhrazeno maximálně 150 korun na osobu.
ČTĚTE TAKÉ |
Restu.cz (dříve Alakarte.cz) založil před třemi roky Pavel Suchánek jako internetový nástroj pro rezervaci místa v restauračních zařízeních. Vedle možnosti rezervace systém sdílí hodnocení restaurací od hostů, kteří podnik navštívili.