Čerstvý mladý špenát v balení s názvem Jung-Spinat skrýval pro kontrolory nepříjemné překvapení. „Obsah dusičnanů v potravině byl větší, než připouští příslušný právní předpis,“ píše se na webu Potraviny na pranýři. Produkt tak získal od inspektorů pomyslné razítko „nebezpečná potravina“.
V nové várce nevyhovujících potraviny se objevilo i červené víno s názvem Dcérka. Kromě toho, že nápoj obsahoval alergen oxid siřičitý, který nebyl uveden ve složení na obalu, překvapil i nepříjemnou chutí. „Víno bývá zakalené, oxidativní škrábavé chuti připomínající myší výkaly. Chuť se mění v ústech na nepřijatelnou až po několika vteřinách,“ popisují kontroloři produkt.
- Překročený limit dusičnanů u špenátu v Plzni –Zjistili jsme překročení povoleného limitu pro obsah dusičnanů (jako...
Posted by Potraviny na pranýři on 5. červen 2015
Oslizlé klobásy
V síti inspekce skončily i oslizlé a zapáchající klobásy. „Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,“ argumentuje portál. V Prostějově byl objeven také plesnivý čedar.
Cílem webu Potraviny na pranýři je od roku 2012 informovat spotřebitele o závadných či falšovaných potravinách.