Vedení firmy v insolvenčním návrhu uvedlo, že se společnost potýká s finančními problémy v důsledku rozsáhlých investic v minulých letech, velké zátěže z hlediska splátek úvěrů a leasingů a v neposlední řadě kvůli zvýšení cen vstupních surovin a poklesu odbytu hotových výrobků. S ohledem na přetrvávající problémy se již firmě nedaří úspěšně jednat s úvěrovými společnostmi o předfinancování závazků.
"V závěru roku 2009 krize ve financování společnosti dosáhla vrcholu. Byly zesplatněny některé pohledávky financujících subjektů, v řádných termínech nebyly vypláceny mzdy zaměstnanců, úhrady leasingových splátek a tak dále," napsalo vedení firmy v insolvenčním návrhu.
Po dohodě s akcionáři vedení Apetit food uzavřelo dlouhodobou nájemní smlouvu se třetím subjektem, který převzal významnou část zaměstnanců, odkoupil část movitého majetku a zásoby. V nemovitostech firmy zachoval výrobu. "Dlužník díky výnosu z nájmu udrží jednak tržní hodnotu nemovitostí a bude schopen do budoucna v rámci reorganizace postupně uspokojovat své závazky," uvedlo vedení Apetit food v návrhu.
Značku získalo Hamé
Generální ředitel a jednatel firmy Hamé Martin Jagoš ČTK v pondělí sdělil, že Hamé a jeho jeho dceřiná společnost Bapa převzaly od hněvotínské společnosti práva na používání ochranné známky Apetit. Hamé od firmy přebírá i distribuci baget, sendvičů a chlazených hotových jídel. Hamé tak významně posílilo svoje pozice na bagetovém trhu v ČR, ale i na Slovensku, kde dosud bagety neprodávalo, uvedl Jagoš.
Společnost Apetit foodVznikla v roce 2005 pod názvem Holinka Stanislav a navázala na podnikání Stanislava Holinky, který jako fyzická osoba podnikal od roku 1993 v oboru výroby baget a chlazených jídel. Firma vybudovala v roce 2005 nový závod v Hněvotíně a svou produkci prodávala po celém Česku a na Slovensku. |