26. března 2012 15:10 Lidovky.cz > Byznys > Firmy a trhy

• Poslat
  • Redakce
  • 1Diskuse
Generální ředitel Sazky Aleš Hušák a předseda ČSTV Pavel Kořan na jednání senátního podvýboru  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Generální ředitel Sazky Aleš Hušák a předseda ČSTV Pavel Kořan na jednání senátního podvýboru | foto: ČTK
PRAHA Mimořádná valná hromada zkrachovalé loterijní společnosti Sazka dnes odvolala z dozorčí rady bývalého šéfa Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Pavla Kořana.

Informoval o tom šéf Sdružení sportovních svazů a předseda představenstva Sazky Zdeněk Ertl. ČSTV, který je největším akcionářem Sazky, náhradu za Kořana zatím nenominoval. Na vlastní žádost odstoupil z dozorčí rady Karel Kobes.

ČTĚTE TAKÉ:

Akcionáři Sazky dnes také znovu vyměnili představenstvo firmy. Stejně jako na náhradní valné hromadě v polovině února byli vedle Ertla zvoleni do představenstva Jiří Dušek za Autoklub ČR, Petr Bernátek za Českou obec sokolskou, Jiří Kynos za Český olympijský výbor a za ČSTV Marek Hájek, Richard Šach a Lukáš Trojan. "Dnešní volba byla kvůli opatrnosti, aby změny v představenstvu nemohly být zpochybněny," vysvětlil Ertl.

Akcionáři Sazky se v minulých měsících přeli o to, zda se valné hromady firmy konané v prosinci 2011 a letos v lednu a únoru uskutečnily podle práva. Proti Ertlovi a dalším akcionářům vystupoval zejména Kořan. Toho koncem ledna na postu šéfa ČSTV vystřídal Miroslav Jansta.

Loterijní byznys Sazky odkoupily investiční skupiny PPF a KKCG, které patří mezi největší věřitele zkrachovalé společnosti. Obě skupiny dnes nemají s akcionáři Sazky v insolvenci nic společného, nijak se tedy neúčastní ani rozhodování o svolávání valných hromad. Sazka v insolvenci je nyní víceméně prázdnou schránkou.

Lidovky.cz, ČTK
  • 1Diskuse

REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz