Za nárůstem je jednak větší počet prodaných klasických hamburgerů, tak i zvyšující se zájem o snídaňový sortiment. Výše tržeb se týká restaurací provozovaných napřímo i franšízových restaurací, které tvoří tři čtvrtiny všech tuzemských restaurací americké značky. Výši zisku nebo ztráty firma neuvedla.
Internacionál pojídal hranolky v přímém přenosu. ČT dostala za McDonald’s pokutu |
Rostoucí zájem o snídaňové menu je podle generálního ředitele McDonald‘s pro Česko a Slovensko Tomasze Rogacze způsobeno mimo jiné i tím, že Češi stále častěji snídají mimo domov. Na přípravu vaječných pokrmů, které jsou součástí snídaňové nabídky, společnost vloni spotřebovala 4,5 milionu vajec.
To je o třetinu více než v roce 2015. Kromě toho se vloni v restauracích McDonald ́s spotřebovalo 2200 tun hovězího masa na přípravu hamburgerů a čtyři tisíce tun hranolek.
McDonald ́s v Česku podniká od roku 1992, kdy v pražské Vodičkově ulici otevřela první provozovnu. Zaměstnává více než pět tisíc lidí po celém Česku.