Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Český hmyz na talíři. Dříve tabu, teď se cvrček a spol. stanou hospodářskými zvířaty

Když se před dvěma lety rozhodli Radek Hušek a Daniel Vach, že rozjedou byznys s tyčinkami, které obsahují cvrččí mouku, tak museli firmu Sens zaregistrovat ve Velké Británii. V Česku totiž nebyla připravena legislativa, která by považovala hmyz za potravinu. Nyní se to může změnit. Nařízení EU a ministerstvo zemědělství krok po kroku otevírají dveře tuzemské gastronomii s hmyzem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

16. 3. 2018 14:33

Cvrčci nebo mouční "červi" jsou po ogrilování výborní, chutově podobní krevetám.

A je to zdravé jídlo.

0 0
možnosti

16. 3. 2018 15:47

Dejte si.

0 0
možnosti

16. 3. 2018 12:14

Dekuji nechci

0 0
možnosti

16. 3. 2018 7:33

A pak ze z Afriky nebo jine "shit hole" nemuze prijit obohaceni. Uz je to tady. Bude fajn, az sarancata z nejake "farmy" utecou do nejblizsi urody :-)

Za jak dlouho prijde zakaz hoveziho a veproveho? Nejenze maji silne projevy meteorismu a zapachaji, ale navic jejich konzumace urazi jemnocit nekterych nabozenskych skupin.

0 0
možnosti

16. 3. 2018 8:30

Pro začátek by stačilo, kdyby se produkce hovězího a vepřového přestala dotovat. V další fasi by si měli producenti začít kupovat emisní povolenky.

0 0
možnosti

16. 3. 2018 7:07

Vepřín v Letech je zrušený, co nám zbývá?

Pan Herman nás bude ty kobylky učit připravovat a konzumovat.

0 0
možnosti

16. 3. 2018 15:48

Vy přece žerete lejna, tak o co vám jde?

0 0
možnosti

J. Nový

16. 3. 2018 6:39

Když bude hlad, tak člověk sežere i druhého člověka. Proč ne hmyz?

0 0
možnosti