Diskuze
Plzeňská piva zdražují
Děkujeme za pochopení.
celim
jak tak koukám,
tak teď si dám v hospodě G za 19 a v dohlednu mě bude čekat 21! Doma piji Máz ze svijan a kupuji ho za 9,10 a tak lze předpokládat, že v dohlednu bude minimálně za 10 a moje druhá oblíbená značka 10Budvar (střídám to i když proti Mázu je to vodička) bude asi také za 10 . budeme si muset zvyknout.
lomihnát
zase kecy
Na stránkách ČSÚ http://www.czso.cz/csu/2007edicniplan.nsf/p/2104-07" target="_blank" rel="nofollow">http://www.czso.cz/csu/2007edicniplan.nsf/p/2104-07 se může každý přesvědčit, že plochy ječmene celkem (t.j. včetně krmného) se před rokem 2000 pohybovaly pod 500tis hektarů. Pak tuto hranici kolísavě překročily, vloni např. 528 tis., ale taky v roce 04 jen 469 tis. ha. Letošních 498 tisíc hektarů není žádné vymykající se číslo. Jen se ve sladařské oblasti Čech urodilo méně a taky je poptávka ze zahraničí.
Jenom úplný blbec nebo úmyslně neobjektivní křivák může tedy použít tuto větu: Ječmene je nedostatek. Kvůli evropským dotacím na pěstování řepky, která se používá na výrobu biopaliv, se totiž začali čeští zemědělci orientovat právě na řepku místo tradiční pšenice, ječmene nebo žita.
Co vy na to, pane http://www.lidovky.cz/novinari.asp?idnov=657" target="_blank">Jiří Böhm,.
Petr
Re: zase kecy
souhlas. Prazdroj si myslí, že si před nima někdo sedne na zadek. Oni totiž nakupujou průběžně, aby si nemuseli pronajímat sila na uskladnění. Každej pivovar nakupuje ječmen dopředu, aby nakoupil dobrý slad a levně. Akorád Prazdroj nakupuje jenom levně. Nakupujou ječmeny (vhodný pro Prazdroj je z cca 3 oblastí v ČR) kde se dá, protože je všechno kvalitní už dávno rozebraný - proto nestabilní, občas hnusná vodová chuť Prazdroje
Ahmad Žalud
Prazdroj už stejně není co bejval..
....je to nechutný unifikovaný europivo,tím pádem i předražený.Už dávno jsem přešel na Bernarda,ten si stále ještě drží svou specifickou chuť.
Jarda
Re: Prazdroj už stejně není co bejval..
Bernard je dobrý, taky občas kupuju. Černá hora taky dost dobrá. Máte ještě nejaký zajímavý tip ? Sem s ním !
Sedlak
Zamyšlení
Ten trik se zdražováním vstupním surovin už ohraný. A co když se příší rok vypěstuje přebytek obilovin a cena půjde dolů. Pak budou pivovary snižovat cenu?
Pete Brich
Jen ať si klidně zdražují.
Nejsem pivař, ale poté, co z chutného piva s jedinečným řízem udělali Eurosrágory, se stejně nedají tyto značky pít.
PB