Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Češi už nekupují konzervy

Lunchmeat, vepřové ve vlastní šťávě, chalupářský guláš či švestkový kompot. Dřívější šlágry poloprázdných prodejen potravin v komunistickém Československu už nejdou na odbyt.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mirda

24. 9. 2007 10:41
vzácná jednota názoru

mate pravdu at koupíte kevně nebo draze všechno je to šmejd kterej se neda žrát je udivujíci jak muže ta tovarna Hame Babice ještě exsistovat

0 0
možnosti

Oldthinker

24. 9. 2007 10:08
Poplyšové konzervy

Poplyšové konzervy jsou pochoutka pro ghúly. Vevnitř je smradlavá voda, ve které plave nedidentifikovatelná drť z bůh ví čeho (lepší je nevědět z čeho) a kousek poplyšového salámu, který zde předstírá maso. Pokud se přece jen rozhodnete pro kuchyňskou úpravu konzervy, "maso" vyhoďte: není k jídlu za studena, tím méně je k jídlu po ohřátí.

Pokud tedy Volkszeitung hledá příčiny zmenšeného zájmu o konzervy, měl by začít tady. Nedají se jíst, proto je lidé nekupují.

0 0
možnosti

MK

24. 9. 2007 13:10
Tak to nežerte, milostpane z Prdelové Lhoty

Zato před převratem tuzemská hmota vyráběná firmou Tricatel národní podnik, chutnala jedna báseň, oni staromilče!

0 0
možnosti

Karel Kocourek

24. 9. 2007 9:17
Ono to ani za komunismu nebylo nějak valné

Souhlasím s předchozími přispěvateli, že úroveň masových konzerv je otřesná. Ovšem ve skutečnosti byla nevalná i za komunismu. Ona KDčka jsem musel  na vojně jíst poměrně často a je pravda, že aspoň obsahovala kus masa, ale třeba ve srovnání s imperialistickými ;-) KDčky té doby to pochopitelně byla tragédie. Jediné použitelné konzervy byly tehdy maďarské Globus. Jejich úroveň zůstala nepřekonaná i v rámci dnešních konzerv, které bych označil za vyšší cenovou karegorii.

Mimochodem, i ta prý oblíbená Májka je jenom napodobenina parazitující na původních maďarských paštikách, které se sem dovážely pod označením "Májkrém" (což zřejmě maďarsky znamená paštika). Původně dokonce napodobovala originální zlato-červený design, ale chuťově to byla druhá liga.

0 0
možnosti

Igele

24. 9. 2007 9:24
Re: Ono to ani za komunismu nebylo nějak valné

Naprosto souhlasím.

0 0
možnosti

ja

24. 9. 2007 9:02
Bodejť by to někdo kupoval!

Takový humus, co se v tom plechu ukrývá, to je prostě hrozný. Vepřové konzervy si dělám sám, je to jednoduché a jsou výborné! Ale v plechu nekupuji raději nic. I zeleninu raději koupím ve skle, aby tam opravdu bylo to, co chci.

0 0
možnosti

drobek

24. 9. 2007 8:40
Oprava

Omlouvam se za chybky.

0 0
možnosti

drobek

24. 9. 2007 8:38
Mohou za to vyrobci!

At si sami vyrobci uvedomi, co vlastne produkuji za smejd! Nechci chvalit totalitu, ale napriklad veprove ve vlastni stave byl skutecne kus veproveho masa. Kdo byl na vojne, jiste pamatuje tzv. "KáDéčka". 4 konzervy, Vprřová, Hovězí, Luncheon a paštika. Na našem trhu neexistuje konzerva, která by se vůbec mohla s temito byvalymi vyrobka srovnavat! Koneckoncu i nase vlada podporuje vyrobce v tom, cemu se mezi slusnymi lidmi rika podvod. Pokud muze neco co se jmenuje "Veprove maso ve vlastni stave" obsahovat stopove mnozstvi veproveho a zbytek muze byt humus z kurecich odpadu a soji, je neco spatne! Nekdo dostal "namazano"a tyto nesmysly povolil. Koneckoncu EU neni nic jineho nez uzakonena lobby podobnych producentu. Zatim co se jidla tyka, jdou z EU pouze nesmysly a kraviny, ktere pouze dokazuji, ze absolutne nerozumi oboru a pouze prosazuji zajmy tech kdo jim zaplati.

0 0
možnosti

Igele

24. 9. 2007 9:06
Re: Mohou za to vyrobci!

Když chcete kvalitní konzervu např. paštiku, zajed´te si do Rakouska či Německa. Tam dostane kvalitní zboží z masa. U nás je to pěkný šmejd. Prý kvalitní české potraviny. Např. české sýry jsou pěkný šmejd a mohou mít jakoukoliv nálepku Česká Klasa apod. Stejně tak těstoviny, zelenina, bramobory. a není to věc EU, ale našich producentů. Ve starých členských zemích je kvalita potravin mnohem lepší než u nás. Nesvádějme všechno na EU, ale spíše na český šlendrián. 

0 0
možnosti

jorrick

24. 9. 2007 8:26
kvalita????

přesně tak, jak reagovali dosavadní přispěvatelé do diskuse. masové konzervy prakticky neexistují. To, co se pod tímto názvem prodává, by mělo nést označení "výrobek s nízkým podílem masa". Pokud ten nevýznamný zbytek kůží a drůběžího separátu v tzv. např. vepřové konzervě nahradí výrobce sojou, která tam taky je, mohou směle dosavadní konzervy nasadit coby výrobek pro vegetariány. Luncheon meat se kdysi dal osmažit jako nouzový oběd pro rodinu. dnes se rozpadne na nevábnou hmotu. Doporučuji konzervy fazolí. Ty tam skutečně jsou.

0 0
možnosti

Kecal

24. 9. 2007 8:24
Konzervy.

Na čundr jsem si občas koupil vepřovku,už se nedělá.;-(

0 0
možnosti

peik

24. 9. 2007 8:11
Jde o obsah

Zkuste si tu konzervu koupit a otevrit. Nejist!!! Tam, kde driv bylo kus lahodneho veproveho masa, je nyni nejaka moucna srackoidni hmota z pomletych kuzi a kosti. Az se navrati stary kvalitni obsah rad si opet konzervu koupim.

0 0
možnosti