Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Češi už nekupují konzervy

Lunchmeat, vepřové ve vlastní šťávě, chalupářský guláš či švestkový kompot. Dřívější šlágry poloprázdných prodejen potravin v komunistickém Československu už nejdou na odbyt.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Oldthinker

24. 9. 2007 10:08
Poplyšové konzervy

Poplyšové konzervy jsou pochoutka pro ghúly. Vevnitř je smradlavá voda, ve které plave nedidentifikovatelná drť z bůh ví čeho (lepší je nevědět z čeho) a kousek poplyšového salámu, který zde předstírá maso. Pokud se přece jen rozhodnete pro kuchyňskou úpravu konzervy, "maso" vyhoďte: není k jídlu za studena, tím méně je k jídlu po ohřátí.

Pokud tedy Volkszeitung hledá příčiny zmenšeného zájmu o konzervy, měl by začít tady. Nedají se jíst, proto je lidé nekupují.

0 0
možnosti

MK

24. 9. 2007 13:10
Tak to nežerte, milostpane z Prdelové Lhoty

Zato před převratem tuzemská hmota vyráběná firmou Tricatel národní podnik, chutnala jedna báseň, oni staromilče!

0 0
možnosti

Oldthinker

24. 9. 2007 13:46
Re: Tak to nežerte, milostpane z Prdelové Lhoty

I v předplyší existovaly "pochoutky", kterým jsme se obloukem vyhýbali. Ale vedle "pochoutek" existoval i dost široký sortiment poživatin.V poplyší vzaly poživatiny rychle za své a zbyly jenom "pochoutky". Nejnázornější příklady: konzervy, uzeniny, pečivo.

Vezmi si třeba šunkový salám. Dřív bylo jedno kolik jsi ho koupil, do rána stejně zmizel. Dnes najdeš "šunkový salám" v lednici ještě za týden, nedá se jíst. Pečivo: téměř výlučně se prodávají jen dva druhy. Jednak gumáky, které nejdou rozžvýkat a jednak prachové bomby, do kterých kousneš a ony ti explodují u úst a rozsyou se po koberci. Konzervy jsou skutečná perla, zdá se, že nejsem sám, kdo má tento názor.

0 0
možnosti