Diskuze
Češi se do německého pohostinství nehrnou, doma si vydělají stejně
Děkujeme za pochopení.
V
Poddal se i socializmus.
Zásluhou okrádání zákazníků to bylo i za socializmu povolání s kapitalistickými příjmy. Zvyk je železná košile!
Rico
Krutý kapitalismus: když se nic neděje, tak je nuda!
Vedoucí pitschérie dodává: "V zahraničí je v gastronomii normálním jevem přerušení pracovní doby. Dají jim mezi obědem a večeří volno a dělej si co chceš."
To je vskutku nehorázné!
Mezi obědem a večeří by snad měla kuchyně naprosto fungovat, ne! Zaprvé: nevychladne poklička, zadruhé, lze nepřetržitě vařit knedlíky, pročež v případě potřeby jsou knedle neustále uvařené, zbytečně pak nerezaví nůž na krájení brambor!
A za další: kam by šli lidé na jídlo, třeba v půl páté? Nebo ve třičtvrtě na čtyři? Když mají odpolední polední přestávku až odpoledne?! Copak lze zavřít od 15.00 do 18.00 jen tak? To nikdo nemyslí na to, že když je celý den otevřeno, že se tak alespoň neopotřebují zámky u dveří a klíče? Zlatý pizzasocializmuz!
Palmáč
Re: Krutý kapitalismus: když se nic neděje, tak je nuda!
Prostě se zavře a personál si skočí naproti na pivko, protože tam mají otevřeno a v klidu to tam přečká.
Surfer
Pohostinství
Tento problém si restaurace v Německu zavinily sami. lidi už nejsou ochotni dělat za 6 euro na hodinu a to někdy i 12 hodin v jednom zátahu. Musí-li si tam ještě platit ubytování, stravu, popř. dopravu, tak se to opravdu nevyplatí. Ta hodinová mzda je úmyslně tak nízká, protože majitel předpokládá, že si obsluhující personál vydělá na diškrécích.
kratkaivana
plně dávám článku za pravdu
Protože do oblasti Chodska - Domažlice, Babylon mám možnost nejméně 4x ročně jezdit, tak mohu potvrdit, že restaurace v této oblasti žijí z 80 % z německých klientů - hraniční přechod Furt in Wald / Folmava je pouhých 12 km. Všechny restaurace a další podniky zde jenom kvetou, lidé se zde naučili chovat tak, jak si je Němci za těch 15-20 let už vychovali, což je ten největší rozdíl mezi podobnými jinde v ČR !
Martin
Zloději
Pokud jsou "čisté" platy srovnatelné, pak je volba jasná: v česku si můžou při práci nakrást víc. V poslední době to číšníci u nás zkoušejí čím dál častěji.