Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Poděkujme Pohlreichovi za masáž, říká šéf McDonald's

V Česku je hodně restaurací, které dokážou uvařit oběd do hodnoty jedné stravenky, říká generální ředitel společnosti McDonald’s v Česku Radek Janalík a dodává: "To nás v mnoha případech znevýhodňuje, protože požadavky na kvalitu surovin a výrobních postupů jsou velmi přísné. Kvalitní oběd do 70 korun udělat nejde."
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K. Meškán

9. 4. 2011 22:12
ne za masáž,ale za totální ignoraci hygieny

když jsem viděl jeho přady o vaření na Primě,tak se mi zvedal žaludek.Jídlo sice vzhledově super,ale co tam během vaření napadalo za bordel z hodinek,prstýnků,náramků atd.co měli tito takz.špičkový kuchaři na rkách to hlava nebere jak tohle vůbec někdo mohl dát do pusy.Jedině že byli tak vyhládlí,ale ani to neomlouvá.Ale jak občas vidí občas pořady o vaření,tak je to asi nový trend,protože 90%kuchařů to naprosto ignoruje a divím se,že jim to prochází.Zkuste si vydrbat kovový pásek z hodinek v jarové vodě v umyvadle a zjistíte,že jste měli na ruce briketu a toto je i v jídle.Přeji dobrou chuť.    

0 0
možnosti

R. Pechoušek

9. 4. 2011 5:52
Krásný příklad,

jak lze totálně překroutit fakta. Už vidím Pohlreicha, jak se cpe v mekáči.

0 0
možnosti

R. Šantroch

9. 4. 2011 5:33
cena = kvalita ?

Docela krásně levná reklama...

Zvrácenost rozhovoru se šéfem nadnárodní společnosti vidím ve dvou věcech. Jedna věc je už samotný nadpis článku, kvůli němuž jsem jej vůbec začal číst (p. Pohlreicha považuji za skutečného odborníka). Šéf McD mluví (a nadpis) jakoby Pohlreich sám propagoval jejich firmu :- )))  Samozřejmě je to navíc ještě nejzdravější způsob stravování... 

Druhá věc je tvrzení, že kvalitně se nedá uvařit za 70,- Kč, což rozhodně popírám. provozujeme restauraci (a penzion) ve Špindlíčku, kde podáváme hotová jídla za 70,-Kč (častěji 75,- Kč), nakupuji výhradně čerstvé suroviny od českých dodavatelů (samozřejmě některé věci, zejména zelenina a bylinky jsou dovážené z cizích zemí), nezamrazuji a tedy nerozmrazuji "kvalitní" mleté maso (kdepak je kvalita rozmrazeného mletého masa?) a jde to. Jestliže umím nakoupit kvalitní maso v místě tak, abych dokázal tu hotovku uvařit, jak nízká musí být pořizovací cena surovin pro ně ? Jsem přesvědčen, že podniky tohoto druhu se svou cenovou politikou jsou prostě a jednoduše předražené... To čemu se dříve říkalo bufet dnes vydávají za restauraci a hloupým zákazníkům pak předhazují předražené výrobky rychlého občerstvení jako kulinářský zázrak...

Ovšem je to IN....

0 0
možnosti

S. Vácha

9. 4. 2011 8:41
Re: cena = kvalita ?

Souhlasím s Vámi pane Šantroch.Šéf zapomněl říci,kolik vody se do toho masa vejde a také proč je cena v zahraničí je menší.Snadno,když si vyjednali větší dotace do zemědělství.

0 0
možnosti

K. Dworok

8. 4. 2011 21:43
McD

Víkendové návštěvy mekáče jsou už tradicí- jak ubohé.

0 0
možnosti

R. Šantroch

9. 4. 2011 5:37
Re: McD

Chudáci jeho děti, přes týden maximálně školní jídelna a o víkendu "mnohostranná" strava v McD. To si opravdu užijí rozmanitých dobrot.... Ani nepoznají, jak chutná od babičky.

0 0
možnosti

J. Orlík

5. 4. 2011 18:35
Navštívil jsem Mekáč v různých zemísch světa

a všude to bylo stejné. Na fotkách hambáče jako kola od vozu, ale to, co jsem viděl na tácku, to byla jednohubka nevalných kvalit i velikosti. Opakuji, že je to všude stejné. Například v Amsterodamu jsem si dal poprvé a naposled hambáč v Mekáči jen proto, že jsem přijel na kole hladový jak lunt a jen mekáč měl otevřeno ve čtyři ráno. Za svých pěkných pár peněz bych potřeboval deset hambáčů, abych se najedl. Druhý den jsem si dal hambáč u Araba, nedaleko Mekáče. Byl velký, že bych musel mít ústa jako Mick Jagger z Rolling Stones, abych ho jen tak ukousl, Libové maso, žádná pomletina, zeleniny dobrých deset deška a výtečné omáčky dle vlastního výběru. Podtrhuji, že stál stejně, jako u mekáče. McDonalds je, alespoň u mě, ta nejhorší možná značka, která vůbec existuje. Jako velký milovník espressa jsem si dal, nedávno, nápoj, honosící se tímto názvem, v opavském McDonaldu jen proto, že jsem potkal starou lásku, se kterou jsem si chtěl sednout a pokecat. To, co mi obsluha dala, to bylo něco. Rybniční voda hadra. McDonald nikdy více.

0 0
možnosti

J. Tínek

5. 4. 2011 19:41
Re: Navštívil jsem Mekáč v různých zemísch světa

to s těmi velikostmi porcí máte pravdu. Fotky jsou nafouklé,ale skutečná porce je len taková jednohubka...Nikdy více tam nepůjdu.

0 0
možnosti

D. Morávek

5. 4. 2011 17:31
McDonald´s a kvalita?

To nemůže přece ani on myslet vážně.

0 0
možnosti

J. Denemark

5. 4. 2011 14:17
Hezký PR článek o ničem...

Kecy o tom, že se nedá uvařit kvalitní jídlo do 70,- Kč a vydělat na tom, neberu...kamarád provozuje jídelnu, hlavní jídlo 69 Kč, prosperuje, má 5 zaměstnanců a v životě se nestalo, že by mi u něj nechutnalo. Dokonce i potom, co jsem byl na kukačku několikrát v kuchyni.:)

0 0
možnosti