Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Šéf Madety: Ať nás soudí, pomazánkové máslo budeme prodávat dál

Případné přejmenování pomazánkového másla zmate zákazníky a zvýší náklady výrobců, shodují se mlékaři poté, co Česko u Soudního dvora EU prohrálo v letitém sporu o tento výrobek. Mlékařům se verdikt nelíbí a někteří ho odmítají respektovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Farmačka

27. 10. 2012 10:59
Opět téma, na kterém se duševně rozervaný čecháček

nikdy neshodne. České potravinářské výrobky jdou trvale od desíti k pěti. Nemají požadované složení a jsou k tomu předražené. Obhajovat nekvalitu a zlodějské chování producentů (a potažmo prodavačů) může jen opravdový blb.

0 0
možnosti

P. Jansky

26. 10. 2012 7:31
u soudu si muzete si vzit jako obhace

pani bobsikovou nebo pana jakla..

0 0
možnosti

M. Kokeš

25. 10. 2012 13:56
Nic si z toho nedělejte

a pojmenujte to "Pomazánkové másIo" (em-á-es-velké I-o). Samozřejmě tištěno bezpatkovým fontem. ;-)

0 0
možnosti

V. Iljič

24. 10. 2012 20:35
Madeta

Výrobky Madety bych si nikdy nekoupil. Zdraví považuji za důležitou věc. Předražené šmejdy nekupujte. Ceny, kterém, si dovolí účtovat za nechutné máslo lze považovat za lichvu.

0 0
možnosti

J. Vydra

21. 10. 2012 23:29
kecy, kecy, kecičky

v civilizaci, kdy "opravdové máslo" má jen 80% tuku (a co je těch 20% ????) jsem velice rád, že za mě někdo nařizuje, co se smí jako máslo vydávat. Kdybyste to nechali na prodejci a výrobci, klidně by vám prodali špekáčky bez masa, šunka co šunkou není, atd atd atd. Sami víte, že jsou to všechno podvodníci, tak buďte rádi, že to někdo reguluje.

0 0
možnosti

J. Janda

23. 10. 2012 8:36
Re: kecy, kecy, kecičky

V civilizaci kdy "výčepní lihovina" má má jen 20% alkoholu! (a co je těch 80% ????) jsi velice rád že za tebe někdo nařizuje, co se smí za výčepní lihovinu vydávat????

Dej si po ránu panáka opravdu kvalitního alkoholu a snaž se po té pochopit o čem byl text....

0 0
možnosti

J. Záhumenský

20. 10. 2012 19:20
Co tak:

Bruselská mléčná paštika ?

0 0
možnosti

J. Pospíšil

20. 10. 2012 18:11
Proč tolik emocí?

Preboha,vždyť je to úplně jednoduché- přepsat na pomazánku.

Je zcela logické, že když tam není máslo nebo jen minimum, tak tam nemůže být napsáno M á s l o?! Nechovejme se pořád jako za minulého režimu, že "my si nenecháme  mluvit do našich národních zájmů" V sousedství máme kultivovanou společnost, která nebyla pošpiněna minulým režimem a radí nám dobře a v dobrém úmyslu.

0 0
možnosti

P. Beránek

22. 10. 2012 10:45
Re: Proč tolik emocí?

"Nechovejme se pořád jako za minulého režimu, že "my si nenecháme  mluvit do našich národních zájmů"

Tak takovouhle "moudrost" mohl napsat snad nějaký 10- 12 letý puberťák. Za naše národní zájmy položilo život hodně Čechů. Zejména proti "kultivovaným společnostem", dosti často pošpiněným (ani ne minulým) režimem, které nám obvykle "radili dobře a  v dobrém úmyslu"

0 0
možnosti

I. Pokorný

20. 10. 2012 10:29
Rostlinný tuk v pomazánkovém másle

Jestli je tam smí být rostlinný tuk je otázka, každopádně si to podle mě nikdo s máslem neplete, je to přece úplně jiný druh potraviny s jiným užitím, je to smetanový výrobek, ale pokud se šidí doplňovaný levnými tuky a dalšími šmejdy, tak to tady máme problém obecně kvality potravin v Česku, a to název konkrétního výrobku vůbec nevyřeší....

Pokud vím prodává se i "máslo s přidaným rostlinným tukem"

0 0
možnosti

I. Pokorný

20. 10. 2012 10:22
Nejsem žádný eurofob, ale

Nejsem žádný eurofob ani euroskeptik, ale nutit přejmenovat výrobek, který se tady nějak 50 let jmenuje, a který si tady určitě nikdo se stolním máslem neplete, mi připadá absurdní, a je absurdní, že takovou banalitu Evropská komise řeší. Pochopil bych, že nikdo nesmí vyvážet škodlivé a závadné potraviny, ale měnit tradiční název je zbytečné. Kvůli komu, pokud to nám Čechům nevadí? Verze pro vývoz může mít jiný název. Prostě bych toto rozhodnutí bojkotoval. Nazývat to pomazánkovým krémem nebo tukem je blbost. Každý člověk se přece může podívat na složení, z čeho výrobek je vyroben, a hlavně vždy rozhoduje kvalita a výrobce.....

0 0
možnosti

J. Vydra

21. 10. 2012 23:26
Re: Nejsem žádný eurofob, ale

ale jseš nedovzdělanec. Když jsou otevřené hranice, do česka taky jezdí spousta turistů, třeba i na delší dobu. A když umějí trochu česky, a kupují si "máslo", tak už třeba neumí číst česky natolik, aby zjistili, že to máslo není. O TOM je taky standardizace, vy negramoti neevropský!!!

0 0
možnosti

P. Bárta 150

19. 10. 2012 19:19
jen pro úplnost

Například másla AB a másla selského se zákysem se to netýká, protože skutečně obsahují máslo a nemá to klamavý název

0 0
možnosti