Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Řezník tajně dával do klobás koninu, lidé je skupovali ve velkém

O třetinu se zvýšil odbyt klobás, když do nich řezník Josef Freitag v jihorakouských Korutanech začal tajně přidávat koninu. Kvalita a chuť uzeniny se zvýšila tak dramaticky, že nezůstalo jen u původního pokusu a "speciální klobásy" vyráběl rok.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

24. 2. 2013 15:26
Obyčejný socialistický přístup

Tady platilo nejspíš,trh vyřeší sám!Socialismus všechno pokazí a ještě to svedou na zlé kapitalisty!

0 0
možnosti

P. Novotňák

24. 2. 2013 12:49
Tady se dělá z komára velbloud,

každopádně ale neměl tajit co je to za přísadu, že jsou ty klobásy najednou tak dobrý. :-)

0 0
možnosti

24. 2. 2013 11:43
Asi

koňské maso je nutričně i chuťově lepší než vepřové, zvláště od nevymyškovaných samců, což je úplně dnes běžné a snad to ani zákazník nezná, nebo je lepší než maso králíků, polských kuřat a nutrií. Zádrhel je, jako vždy, pouze v penězích, a to, že 3x drazší hovězí je tajně nahrazeno levným koňským. Mnozí lidé pojídají upečený hmyz a nikdo je neuráží a nenapadá.

0 0
možnosti

T. Czernin 251

24. 2. 2013 10:33
Ještě že to nepřislazoval

fridexem, jak ti jeho krajané víno...

0 0
možnosti

24. 2. 2013 10:26
Buďme rádi, že to nahradil masem

... máme tu koumáky, co prodávají masné výrobky bez masa, ale je to v pořádku, protože mají  na sobě napsán obsah složení i když takovým písmem, že se to přečíst nedá. Tak si říkám, co je asi větší podvod?

0 0
možnosti

24. 2. 2013 12:01
Re: Buďme rádi, že to nahradil masem

Souhlas. Salámy se výhradně dělají ze separátů ale našim politikům to nevadí jelikož dovážejí uzeninu s Rakouska a Německa.

0 0
možnosti

J. Klimecký

24. 2. 2013 10:00
Sumář

Nejsem oborník na masné výrobky, ale kůň je býložravec, který spásá trávu. Podobně jako kráva, ovce. Pokud svobodně konzumujeme hovězí a skopové, tak nevidím žádný důvod, proř nekonzumovat koňské maso. Ostatně kůň má ušlechtilou svalovinu viditelnou ještě zaživa přes kůži. Pokud dochází ke klamání spotřebitelů - je to podvod, ale na druhé straně snad se závadná konina neprodává. Není ničím kontaminovaná, pokud jsem správně pochopil. Jde jen o ten fakt záměny druhů masa. Jistě by se mělo koňské maso regulérně prodávat v obchodech pod svým vlastním názvem.

0 0
možnosti

24. 2. 2013 8:59
Je celkem úsměvné

Jak té EU vadí konina v klobáse. Kupodivu daleko více, než když v té klobáse žádné maso není a lidé místo poctivé bílkoviny pojidají kdekterou sr..ku.

0 0
možnosti

24. 2. 2013 9:25
Re: Je celkem úsměvné

EU nevadí konina v klobáse. EU vadí lhaní. A mě také.

0 0
možnosti

D. Stirský

24. 2. 2013 8:23
Podvádět zákazníky je dost unfair: Ale

líbí se mně, jak novináři i TV redaktoři zásadně používají slovo "konina", aby tím tak nějak s tetelivým klepotáním ukázali, jaké že to hnusy požívåme: "Pan Fajst buřta zblajz, pak koupil KONINU pro celou rodinu." Asi tak, že? Přitom z dědova vyprávění, a to byl voják-major a velký znalec a milovník koní, vím, že koňské maso není vůbec tak špatné.

0 0
možnosti

24. 2. 2013 2:27
Myšlenkové pochody

tzv. podnikatelů naprosto nechápu. Kdyby ten exot klobásy prodával jako koňské, tak by je nikdo nekupoval? Pokud jsou dobré, tak proč by je nikdo neměl kupovat? Jsou snad Rakušáci skutečně tak hloupí, že jim konina vadí? Může snad někdo posuzovat chuť koniny, když ji nikdy nejedl? Je to stejné, jako když někdo ohrnuje nos nad psí pečínkou, kočkou na smetaně či škeblemi a hlemýždi, když to nikdy nejedl.

0 0
možnosti

24. 2. 2013 7:07
Re: Myšlenkové pochody

novaku, ty hnusný lejno, běž si své odporné myšlenkové pochody rozebírat tam, kde to nečtou lidé, kterým je z tebe na blití. mě je jedno co strkáš do tlamy, ale vědět to nepotřebuju

0 0
možnosti

24. 2. 2013 0:04
To je ale dobrá konina...

.. tá konina v mäse :-).

0 0
možnosti