Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Prazdroj křísí svůj Gambrinus, pivovar ho po letech začal inovovat

Loni se po dlouhé době podařilo zpomalit nebo možná i zastavit propad spotřeby piva v restauracích a letos na to chtějí pivovarští navázat. Rozhodující vliv, jak se bude celému trhu dařit, bude mít opět lídr Plzeňský Prazdroj. Loni se mu podařilo zastavit šest let trvající propad.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

3. 5. 2015 11:51

Obávám se ale, že toho nejsou schopni. Gambrinus si v posledníchletech tak pokazil jméno, že se stal pro mnohé synonymem pro „patoky“. Nechcisoudit, zda oprávněně nebo neoprávněně, ale takhle si nechat poškodit značku,to se jinde nevidí. Proto bych řekl, že současný „restart“ je poněkud opožděnýa jaksi mu nevěřím.

0 0
možnosti

S. Vor

6. 4. 2015 20:04

Asi si Pepa vzpomněl kde začínal nebo spíš krátce hostoval.Ale situace by se mohla jednoznačně zlepšit,kdyby do nich Prazdroj zainvestoval...stejně mají všechno propojené od CK až po pivní potrubí na stáčírnách.Tzn.kupovat prvotřídní slad "Bavorák a karamel"...následně s touto surovinou vzniknou nová piva.Zkusit alespoň v poloprovozu po dohodě licenční piva jako je korzické kaštanové s 7% volume (alkohol) a lidi se pak po tom utlučou.:-)

0 0
možnosti

6. 4. 2015 13:18

Standardizované europivo se nedá pít, ať  je jaké značky chce.

0 0
možnosti

S. Vor

6. 4. 2015 20:51

zkracujou se až na hranu doby dokvašení či zrání kdy lze vůbec ještě pivo považovat za ležák.Nase....tam spoustu cukru,který sice je 100% zkvasitelný,ale má pak pivo hroznou barvu a pachuť,někde ještě místo rafinády používají tekutou afinádu...což je na blití a barbarství,do 10% se možná pořád cpe v poměru náhražka surogace ječný šrot,při kvašení a na filtraci s ohledem na pasteraci piva též pivní stabilizátory na bázi některých typů org.kyselin...toho je co bych mohl dohledat.:-))))))

0 0
možnosti

K. Jireš

6. 4. 2015 13:01

Není potřeba cokoliv inovovat, stačí zase začít dělat Gambrinus z poctivých surovin tradiční cestou bez HGB.

0 0
možnosti

J. Steno

6. 4. 2015 11:35

Tomu nadpisu nerozumím, nepsal ho absolvent české pologramotky?

0 0
možnosti

T. Czernin 251

6. 4. 2015 10:10

Šéfem Prazdroje je Talián? Tak proto to teď chutná jako zkažený vinný ocet... :o((

0 0
možnosti

6. 4. 2015 10:10

Gambrinus inovuje hlavně ceny: u nás v obchodě jedenáctka za 17.90.  No nekupte to, za ty peníze!

0 0
možnosti