Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Slavná ‚Hrabalova‘ hospoda U Zlatého tygra opakovaně točila podmíráky

Pražská pivnice U Zlatého tygra loni opakovaně čepovala pivo pod míru. Zjistila to Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) při dvou kontrolách, při kterých jejím zaměstnancům přinesla obsluha podniku točené pivo, kterému chtělo v objemu deset až patnáct procent.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Novák 567

13. 1. 2016 5:05

To víte, podnikatelé. Inspektoři by tam museli chodit každý den. Oni totiž dostanou pokutu a pak musí šidit tak, aby rychle tu pokutu zase dostali zpět a ještě na tom vydělali. Od podnikatelů jen těžko můžete čekat nějakou poctivost. Podnikatel a poctivost totiž nejde dohromady.

0 0
možnosti

12. 1. 2016 19:18

Inspektoři nerozuměj pivu. když se točej hladinky - protože jinak by u tygra nebyla nejlepší plzeň v praze, tak se to v tom fofru na přesnou míru stihnout nedá. (podotýkám, že nejsem výčepní, ale konzument, ovšem s bohatými zkušenostmi). Vsadil bych se, že si na tu míru nikdo z pivařů nestěžoval. snad kvůli debilům z inspekce nezanikne dobrý pivo u tygra.

0 0
možnosti

12. 1. 2016 21:26

Mate pravdu, co to je, kdyz ze 100 piv natoci 110 nebo 115 piv :)

0 0
možnosti

J. Black

12. 1. 2016 15:08

"to dojde..."

0 0
možnosti

12. 1. 2016 18:48

Jo, presne tak :-)

0 0
možnosti

12. 1. 2016 14:48

Jedná se zřejmě o návyk z dob Bohumila Hrabala..Už špatně viděl a peněz měl jako šlupek, takže na dobrou míru zřejmě moc nekoukal..

0 0
možnosti

P. Boko

12. 1. 2016 12:48

Pan Hrabal chodil ke Zlatému tygru již v 70-tých letech. Měl tam stálé místo u stolu a svůj kriegl. Točilo se tam pravé plzeňské a výčepní dovedl načepovat půllitr na jeden ráz. Ti následníci jej asi zkoušejí napodobit, ale nějak jim to nejde.

0 0
možnosti