Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lidl nabízel Pravou českou zabijačku z Německa. Klamal lidi, potvrdil soud

Za marketingovou nabídkou pravé české zabijačky se nemá skrývat zboží z dovozu. Nejvyšší správní soud potvrdil pokutu 300 tisíc korun, kterou za klamání zákazníků uložila Státní zemědělská a potravinářská inspekce řetězci Lidl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

20. 5. 2016 17:14

Za to může Angela! :)

0 0
možnosti

20. 5. 2016 13:52

V Lidlu nakupuji kupodivu hlavně technické zboží - výrobky Parkside mám vybavenu skoro celou domácí dílnu. Ale potraviny mají vesměs kvalitní. Zrovna teď mě napadá - jednou jsem koupil českou konzervu s "vepřovým masem" - bylo v ní cosi semletého, bez chuti. V Lidlu za stejnou cenu prodávají vepřové maso ve skle - nesrovnatelné, je to skutečně maso. Francouzské paštiky ve skle - lahůdka - jako od maminky. Rybí konzervy - dtto - kvalitní maso v olivovém oleji. Když jsme ještě dělali zabijačky, náš řezník s sebou vždycky přivezl hovězí držtky a na kraji plotny uvařil drštkovou polévku - většinou jsme se dost "napařili" a na probrání druhý den byla ideální. Tož tak.

0 0
možnosti

I. Veselý

20. 5. 2016 13:17

Vyjádření Lidlu: "Lidl v minulosti argumentoval tím, že průměrný spotřebitel chápe dané označení jako tematickou marketingovou akci, která nabízí výrobky typické pro zabijačku" Já jsem tehdy chodil na procházku se psem okolo jejich prodejny a k smíchu mi byl jejich plakát na stěně prodejny, který k zabijačkovým pochoutkám přiřazoval držťkovou polévku. Marketing je marketing ale musí ho dělat lidé, kteří mají alespoň základní znalosti o tom jaké zvíře se poráží při zabijačce a z jakého zvířete pocházejí držťky. Jinak toto není můj obchod a osobně jsem tam byl jen jednou a to jako doprovod naší sousedky po jejím návratu z nemocnice když ještě nebyla pohyblivá stoprocentně - dovezl jsem ji na poštu pro důchody a k vedlejšímu Lidlu jen proto, že parkoviště i prodejna jsou v jedné rovině a ta hrůza uvnitř mi stačila na doživotí.

0 0
možnosti

20. 5. 2016 13:53

Když jsme ještě dělali zabijačky, náš řezník s sebou vždycky přivezl hovězí držtky a na kraji plotny uvařil drštkovou polévku - většinou jsme se dost "napařili" a na probrání druhý den byla ideální.

0 0
možnosti