Diskuse k článku: Kančí má v nabídce řada restaurací, mor zatím zájem hostů nesnížil

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 4
  • Poslední: 22.7.2017 15:23
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Vozábalová 22.7.2017 13:14

Časté označování zvěřiny z černé zvěře jako "kančí" je zcela mimo mé chápání - kanec je samec jakéhokoli druhu prasete, tedy i domácího. Na jídelníčku tedy může být zvěřina z černé zvěře, popřípadě "divoké prase". Loví a následně konzumují se přece nejen kňouři - kanci, ale i bachyně - prasnice a především to bývá mladá zvěř - selata, lončáci, sekáči i bachyňky.

A krom toho - svalovina zvěře se nikdy nepojmenovává "maso", ale vždy ZVĚŘINA!!!

K. Jež 13.7.2017 18:49

Kanec je pro sprostý lid. Panstvo si dá zajíce, srnčí, jelení. Já tedy nejraději zajíce a srnčí.

J. Vozábalová 22.7.2017 12:58

Zvěřina z černé je velmi dobrá - pokud se umí upravit. Srnčí, zajíc i jelení je samozřejmě také vynikající, za nejlepší se obecně považuje dančí - ovšem - jako se vším - všechno se dá udělat dobře a všechno se dá zkazit.

L. Písařík 22.7.2017 15:23

Vozáblová, kdo vám nabulíkoval takové věci? Každý myslivec vám řekne, že nejlepší pochoutka je srnčí hřbet.



Najdete na Lidovky.cz