Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kančí má v nabídce řada restaurací, mor zatím zájem hostů nesnížil

Kančí maso nabízí řada restaurací, zájem hostů o něj zatím nesnížil ani výskyt prasečího moru na Zlínsku, ukázala čtvrteční anketa ČTK mezi hostinskými. Pro lidi není nemoc nebezpečná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

22. 7. 2017 13:14

Časté označování zvěřiny z černé zvěře jako "kančí" je zcela mimo mé chápání - kanec je samec jakéhokoli druhu prasete, tedy i domácího. Na jídelníčku tedy může být zvěřina z černé zvěře, popřípadě "divoké prase". Loví a následně konzumují se přece nejen kňouři - kanci, ale i bachyně - prasnice a především to bývá mladá zvěř - selata, lončáci, sekáči i bachyňky.

A krom toho - svalovina zvěře se nikdy nepojmenovává "maso", ale vždy ZVĚŘINA!!!

0 0
možnosti

K. Jež 888

13. 7. 2017 18:49

Kanec je pro sprostý lid. Panstvo si dá zajíce, srnčí, jelení. Já tedy nejraději zajíce a srnčí.

0 0
možnosti

22. 7. 2017 12:58

Zvěřina z černé je velmi dobrá - pokud se umí upravit. Srnčí, zajíc i jelení je samozřejmě také vynikající, za nejlepší se obecně považuje dančí - ovšem - jako se vším - všechno se dá udělat dobře a všechno se dá zkazit.

0 0
možnosti