Diskuze
Kančí má v nabídce řada restaurací, mor zatím zájem hostů nesnížil
Děkujeme za pochopení.
Časté označování zvěřiny z černé zvěře jako "kančí" je zcela mimo mé chápání - kanec je samec jakéhokoli druhu prasete, tedy i domácího. Na jídelníčku tedy může být zvěřina z černé zvěře, popřípadě "divoké prase". Loví a následně konzumují se přece nejen kňouři - kanci, ale i bachyně - prasnice a především to bývá mladá zvěř - selata, lončáci, sekáči i bachyňky.
A krom toho - svalovina zvěře se nikdy nepojmenovává "maso", ale vždy ZVĚŘINA!!!
K. Jež 888
Kanec je pro sprostý lid. Panstvo si dá zajíce, srnčí, jelení. Já tedy nejraději zajíce a srnčí.
Zvěřina z černé je velmi dobrá - pokud se umí upravit. Srnčí, zajíc i jelení je samozřejmě také vynikající, za nejlepší se obecně považuje dančí - ovšem - jako se vším - všechno se dá udělat dobře a všechno se dá zkazit.