Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Tradiční česká svatomartinská husa? Většinou bude mražená a z ciziny

Na opozdilce, kteří si s předstihem nezajistili místo na svatomartinských hodech, zřejmě zbude v nejbližší restauraci jen obrané stehýnko. Také kuchaři, kteří se chtěli spolehnout jen na české chovy pasené na trávě, si museli s rezervací pospíšit. Domácí produkce totiž apetit místních jedlíků nenasytí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

11. 11. 2017 6:20

Svatomartinskou husu začalo péct větší množství lidí pro popularizaci pomalého nízkoteplotního dlouhého pečení. Ovšem dá se tak péct každý druh masa a je jen otázka času, let, kdy se husa nebude upřednostňovat na Svatého Martina. Letošní boom husí nebude mít opakování, pokud markety nerozjedou na podzim reklamní kampaň. Návaly na zboží jsou vždy výsledkem reklamní kampaně řetězců!

0 0
možnosti
JK

10. 11. 2017 22:36

jj, jedna husa už j ev troubě :)

0 0
možnosti
SV

S. Vor

10. 11. 2017 18:03

dejte si třeba modrou husu...já mám nachytané kapry :-)))

0 0
možnosti
PM

P. Maleček

10. 11. 2017 12:25

Ale prdlajs. U nás bude poctivě doma vykrmená, na bilinkové pastvě vymazlená, pěkně masitá a tučná. A s křupavou kůžičkou. K tomu česnekem vonící hracho-krupový šoulet a mladé divoké vínko. A to pak bude rachot.

0 0
možnosti
SV

S. Vor

10. 11. 2017 18:04

husa je na můj vkus moc suchá,lepší je kachnička

0 0
možnosti
JT

10. 11. 2017 8:29

Ja si dam pstruha. Tak nejak mi chutna vic.

0 0
možnosti
RT

10. 11. 2017 9:12

No a co?

0 0
možnosti
VG

10. 11. 2017 8:03

Už maďarskou husu rozmražuji.

0 0
možnosti
MN

M. Novák 072

10. 11. 2017 7:07

Zrovna Maďarské husy a kachny patří k nejkvalitnějším na trhu ale domácí je domácí. Stále víc lidí chová husy místo sekačky. :)

0 0
možnosti