Diskuze
Sladký zázrak v Ostravě. Cukrárna Ollies má namířeno do Prahy
Děkujeme za pochopení.
C. Sangrail
Na české poměry je to rozhodně nadprůměr a lidé to evidentně oceňují, protože tam bývá vždy plno a nikdo, zdá se, neřeší, že tam porce dortu stojí mezi 76 a 96 Kč, což jsou podobné ceny jako ve vídeňských cukrárnách... Mně osobně jejich dorty přijdou příliš rozčepýřené, nehezky zdobené, porce jsou příliš velké a rozpadají se při krájení a chuťové kombinace mě taky neoslovují (až na obří zelenou makronku s malinami). Myslím si, že je čeká ještě cesta k opravdové cukrářské profesionalitě. Ale samozřejmě je lepší jejich přístup než "profesionalita" českých postkomunistických cukráren, které neúnavně vyrábějí šizené věnečky a větrníky s pudinkem a dorty s margarínem---
Tak hned nedaleko ve Frýdku Místku je firma Marlenka s podobným příběhem. Medovníky nejdříve pekli doma v kuchyni a krém dělali v hrnci na sporáku. Teď mají novou výrobu s 200 lidmi a starý sporák ve vitríně, jen to už bohužel není ten původní.
C. Sangrail
Jenomže z Marlenky se stal takový malý dortový McDonald. Osobně nemám ani v nejmenším chuť na dort, který je k dostání vždy a všude, v kdejakém baru, herně apod.
J. Jurax
Jsou dobří, blahopřeju k zaslouženému úspěchu ... :-)
Škoda že to mám do Ostravy daleko - tak co kdyby třeba raději Brno - proč ty dobroty vozit cajzlům do prágru ... :-)
To se máme alespoň na co těšit: ... ale porazit Hájka asi nebude snadné. :-)