Diskuze
Dobrá káva nemusí být drahá. Turek vyjde na stejné peníze jako šálek z kvalitních zrnek
Děkujeme za pochopení.
instantní káva není káva :-) . A turka už tolik lidí nepije ... . Hlavně už jen ti starší 50+
Mno, zrovinka minulý týden vyhodnotil, jeden balíček zrnkové bio arabiky, že se to bude jen na turka. Kvůli ručnímu mlýnku, který mele celkem na hrubo se do presovače ani na překapávání nehodí. Ale jako turek celkem ujde a bez šaškování s filtry nebo pákou. Nj, bude to chtít lepší mlýnek.
J. Orlík
To je, sice, velmi pravdivý článek, ale úplně ho degraduje názor, že domů kávovar ne. Tedy na espresso. Nevím, proč bych nemohl připravit doma luxusní espresso dle předpisů? Když si zajdu do dobré kavárny na espresso, dám za něj násobně víc, než doma. Ne, že bych do kaváren nechodil, ale nechápu, proč by nebylo možné doma připravit dobré espresso? Záleží na vybavení, na přístupu k nápoji a na kávě, kterou použiju. Pražím si doma měsíčně dvě kila kávy, protože espresso piju já, manželka i syn, dělám ho 3x denně, je viskózní, jako "smetanová máčka" jak říká můj švára z jižní Moravy, voní a chutná po čokoládě, mandlích, níže pražené kávy po ovoci. Příprava kvalitního espressa se přeceňuje, není to nic složitého, jen mám pocit, že ze sebe baristé dělají někoho nenahraditelného. Na druhé straně musím konstatovat, že jsem jediný svého druhu, podobjného neznám, i když jistě existují. Káva je můj koníček ale opravdu luxusní espresso dělám na vercajku za 16 tisíc, z čehož půlku mě stál mlýnek.
souhlas. Automat na slušné espresso se dá koupit za 2-3T, mlýnek za cca 2T., a to věc udá stejnou kávu jak drahý aparát někde v kavárně. Ten automat je tam drahý, protože musí vydržet větší provoz ... .