Diskuze
Pivní motor už tolik netáhne. Hospod a jejich hostů ubývá, s tím i výnosy z pivovarnictví
Děkujeme za pochopení.
P. Dvořák 553
Ano zavírá se jedna hospoda za druhou, ale počet lidí zaměstnaných v pohostinství a v pivovarnictví klesl jen o cca 4000 míst za posledních pět let. Čekal bych víc.
V. Kotas
Přitom pravá česká hospoda ( i s kouřením v ní ), by měla být chráněna jako národní kulturní památka.
NO TO SE DALO ČEKAT !!V SOUKROMNÝCH HOSPODÁCH ZAKAZALI KOUŘIT I V ODĚLENÝCH PROSTORÁCH TAK SE ZAVÍRA JEDNA HOSPODA ZA DRUHOU !!!!!TEĎ ZVEDNOU DAŇ NA ALKOHOL A HOSPODY BUDOU PRÁZDNÉ HLAVNĚ TY VESNICKÉ !!!!KDYŽ NÁM VLÁDNOU V...I TAK CO CHCETE ??? V RAKOUSKU JE STEJNÁ DAŃ NA ALKOHOL A JSOU TAM 4 NÁSOBNÉ PLATY !!!!!! TAK ŽE ZVEDLI NÁM DŮCHODY TAK NAM TO HNED SEBEROU !!!!! MY JSME SI ASI NEZASLOUŽILI SAMOSTATNÝ STÁT ??PROČ KDYŽ SI NEUMÍME VLÁDNOUT !!!NAŠI POLITICI SE K NÁM CHOVAJI JAK TESAŘ K HŘEBÍKU !!!!!!TAKY SE NÁS SNAŽÍ ZATLOUCT JAK TEN HŘEBÍK ALE DO ZEMĚ !!!
Kdo má tolik rozumu, aby nekouřil má i tolik rozumu, aby nebyl alkoholikem. Nekuřácké hospody prostě pohřbí hospodskou kulturu u nás a EET ji dorazí.
J. Galamboš
Osobně nedám dopustit na kvalitní čepované pivo v příjemné hospodě. Cenovou relaci proto plně respektuji.
Úbytek hostů v hospodě vídím hlavně v tom,že mnoho tradičních ( minulosti kvalitních ) pivovarů přesedlalo na výrobu tzv. Europiv včetně technologie. Když se k tomu přidá cena není se co divit.
Nic lepšího než poctivý ležák není a nebude.
V. Šťastný
Pivovary jednoznačně přehnaly svou podporu hospodám. Tyto peníze se pak snaží získat zpět na ceně sudového piva, což je sice logické, ale málokdo to akceptuje. Platit za pivo dvojnásobek toho, co v obchodě, nebo za cenu desítky v hospodě mít možnost si koupit pivní speciál, to prostě lidi nepoberou a chovají se racionálně. Koupí si lahváče a chlastají je doma u televize.
A před zákazem kouření to snad bylo jinak? Pivo v hospodě stálo stejně jako v obchodě?
Chodit do hospody, kde nabízí tuctová piva opravdu už netáhne. Pokud má tradiční hospoda přežít, musí mít svůj minipivovar, který ale umí pivovarské řemeslo a dovede vyrábět nejen všelijaké experimenty, ale především kvalitní osobitý ležák českého typu. Mnoho tradičních pivovarů švindluje, šidí suroviny, slad nahrazuje cukrem, takže není divu, že okolo svého komína tamní hospody raději přechází na jiná piva od poctivějších pivovarů nebo rovnou na vlastní ze své malovýroby.
Š. Apolen
Víte, kolik pivovarů komouši zbourali, když už je nechtěla Jednota jako sklady ? Ale přivézt do takového skladu těžkou paletu bylo o hubu. Bylo to postaveno pro potřeby pivovaru, ne skladu !
K. Pokorný
Každá třetí hospoda, nebo spíš restaurace v Praze je prázdná a jen tunel na praní peněz, takže je obrat nějak moc nebere
Konzumovalo nás jednou pět v restauraci poblíž Pražského hradu. Platili jsme každý zvlášť a stejný vrchní tři z nás pěti hodlal ošidit v průměru o 180 Kč. Prostě Praha je Praha.
To nemá s výrobou nic společného. Do výroby nechtějí především nezaměstnaní. Proč by také chtěli, když jim náš socanský stát cpe za nic všelijaké socanské dávky, přídavky, dotace a pobídky. Byli by hloupí a to oni nejsou.