Diskuze
Máslo se prodává víc než margarín, zákazníci dávají přednost českým značkám
Děkujeme za pochopení.
M. Mikulec
Když vidím ve vaničce margarínu barevnou loužičku, jak se produkt rozkládá na své původní složky- barviva, levný tuk a emulgátory, máslo je jasná volba. A české proto, že ty eurounijní jsou 2 roky staré zmrazky. Prý to neodporuje zákonu, ale nesmí se označovat jako "čerstvé". Dříve to bylo stolní máslo, levnější- dnes je ta stolní zmražená kvalita za evropské ceny.
Není nad kvalitní máslo. A dovoz margarinů je tak veliký také proto, že zprivatizovaná fabrika v Nelahozevsi se zavřela a vše se přesunulo do Polska, takže nemáme žádnou vlastní výrobu margarinů. Hera je vlastně dnes polská Kasia, tedy Katka, Kateřina, Hera je prázdná slupka. To samé margarin Rama z Německa má lepší složení jak to česko-polsko "přátelství". Kvalitní másla, co nabízí polský trh, se bohužel do Česka nevozí, obvykle jejich třetí liga, ta přináší obrovské marže pro nadnárodní řetězce, co vlastní drživou míru obchodů v Česku. A tak Češi musí do Polska či jiných okolních zemí, aby si dopřáli kvalitu jak v másle, tak případně v margarinech. A ten hnůj, co se v Česku nabízí je ještě velmi předražený, ve stejné kategorii se dá levněji koupit v okolních zemích. Tak jsme to dopracovali s českou korunou a naší "nezávislou" hospodářskou politikou.