Diskuze
Myslivci chtějí prodávat své úlovky napřímo. Marže prostředníků je obrovská, říká šéf jednoty
Děkujeme za pochopení.
P23e68t24r 85N84o89v53á48k
Marže prostředníků je obrovská, tak co třeba prostředníka obejít a obrovskou marži shrábnout?
P72e55t19r 71Š22r50a53i31e20r
Přesně tak. V době největšího přemnožení kanců prodává fa. Petron kančí maso dráž, než hovězí steaky z Argentiny ...
J49a18r69o36s48l34a91v 54N53e76d96o11m57a
Pokud se myslivci cítí jako nějací farmáři, tak by se první měli vyrovnat s těmi na jejichž pozemcích farmaří.
P34e64t50r 68M22i52n83a32r
Myslivci o zvěř pečují a zvěř do přírody patří. Pokud někomu z farmářů to vadí, tak ať jde farmařit na třeba na Mars. Ne ? Zem, myšleno půda, pevnina i voda a vše okolo patří všem, ale že jo. Ochrana zlodějů a hrabošů je stará skoro jako lidstvo .
K12a91r92e27l 17P73a77v75l63i69k
V Alberte (Kanada) je to jeste horsi,lovec nesmi prodat nic. Veskera zver ktera se prodava je vypestovana na farmach.
K51a56r15e97l 86K46ř60i97v98a94n
Tak kašlete na nařízení z Bruselu a prodávejte sousedům a známým. Brusel je nutné alespoň ignorovat !
K56a19r88e24l 30K53r31e52j37č11ů
V 90.tých letech jsem autem srazil srnce. Po zpracování z něj bylo 5 kg použitelného libového masa. Ta práce nestojí za to.
L47a87d61i92s67l44a54v 17P83í79s74a10ř42í41k
Podle zákona jste se dopustil pytláctví. Kdyby ale dostali sraženého srnce místní myslivci:A) dali by ho spálit do kafilerky, B) sami by si z něho udělali guláš, C) uvařili jako krmení pro psa.
Která odpověď je nesprávná?
V16á77c58l52a80v 75K91o84p32t91a
proč si neudělají družstvo které by to zpracovávalo a kontrolovalo a prodávalo?
J66a91n 12K78á95r62n52í34k
A proč by probůh měli? Vždyť už jedno sdružení mají. A proč se unie cpe úplně všude? O tomhle se v referendu o vstupu nehlasovalo!
J75o21s31e37f 49B62a78r19t53h
Nenazrani myslivci,doufám že dopadnou jak -kdo chce víc,nemá nic !!!
L82a80d38i57s32l37a94v 88N21o59v24á60k
Chichi, jedna věc je něco ulovit a přitáhnout z "lesa", a druhá věc jsou povinné testy a veterinární prohlídky nařízené státem a platnými hygienickými předpisy. Co všechno musí obchodníci zajistit, aby mohli dát ulovenou zvěř na pult, myslivcům, zdá se, uniká.
J66o16s96e87f 74P98i21b45i55l
Inu je vidět, že myslivci loví, ale o obchodu moc nevědí. A srovnávají cenu zvěře v kůži s cenou hřbetu. Možná nevědí, že kilo hovězího se vykupuje za 80,- a svíčková stojí 800,- a v BIO kvalitě přes tisíc Kč.
L55a69d27i11s29l10a24v 86N59o45v52á66k
Kdo chce mít "košér" potraviny, musí si za nálepku "BIO" zaplatit. Za blbost se přece platí, nebo ne?