Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Plesnivá lednice, mrtvé myši, zaschlé drobky. Kam raději nejít na oběd?

Ekonomika

  15:30
PRAHA - Hospůdka U Kohoutů je na dohled od centra Plzně. Kvůli alarmujícímu stavu kuchyně ji ale musela kontrola z potravinářské inspekce zavřít. Podobný osud potkal v poslední době i devět dalších restaurací, bister či večerek v Česku.

U Přívozu - Kunětice. foto: SZPI

Společným znakem zavřených podniků byla špína. A to včetně nástrojů na připravování jídel, jako jsou fritovací hrnce, sporáky nebo mikrovlnné trouby. Nechyběly ani mrtvé myši nebo hmyz. Přítomnost hlodavců dokazují například okousané fidorky.

„Lednice se skladovanými potravinami byla zevnitř plesnivá a silně zapáchala. V provozovně nebyla zajištěna tekoucí teplá voda, což neumožňovalo hygienické mytí nádobí a v prostorách toalet nebyly prostředky na mytí rukou a hygienické osušení,“ popisuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce ve svém souhrnu. Řeč je o restauraci Pohostinství v Opočně.

Podívejte se, s čím vším se kontroloři SZPI setkali.

U Kohoutů Plzeň.
U Kohoutů Plzeň.
Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...