Pro řadu profesionálních sportovců stejně jako pro Kristiána Hynka, vicemistra světa a mistra Evropy v maratonu horských kol, sezona s příchodem koronaviru skončila. Ještě před vyhlášením nouzového stavu trénoval v Jihoafrické republice na svůj poslední profesionální start v prestižním cyklistickém závodě Cape Epic, který je někdy nazýván jako Tour de France horských kol. Ten byl ovšem zrušen a Kristián se vrátil do Česka.
A tak se zrodil nový plán. Spolu s Bageterií Boulevard vytvořil Kristián výzvu neboli plán B pro ostatní cyklisty, kteří chtěli pomoci. Vznikl tak projekt s heslem „Jedeme k těm, kteří jedou dál“, jehož cílem je lidem dopřát pohyb a zároveň pomoci těm, kteří sami pomáhají dalším.
„Cílem výzvy bylo zapojit cyklisty, ať už amatéry či profesionály, aby zkrátka neházeli kolo do sklepa, ale posílili pohybem svůj organismus a zároveň využili svou energii k pomoci ostatním. Konkrétně k rozvozu teplých polévek zdarma těm, kteří nemají čas a mnohdy ani sílu si pro ně dojít, tedy pracovníkům odběrových míst pomáhajícím v boji s koronavirem,“ řekla marketingová manažerka Bageterie Boulevard Martina Hájková.
Kristián Hynek spolu s ostatními dobrovolníky v době nouzového stavu rozvážel polévky ve speciálním termobatohu do Ústřední vojenské nemocnice a Thomayerovy nemocnice v Praze.
„Nechtělo se mi sedět doma a čekat, až se uklidní situace a já se budu moct opět připravovat na závody. V prevenci proti jakýmkoli nemocem hraje významnou roli zdravý a silný organismus, proto je i během karantény důležitý pohyb. Výzva tak směřovala také ke všem cyklistům, kteří se v rámci v rámci svého tréninku chtěli zapojit a udělat dobrou věc. A to konkrétně dovézt na kole teplé polévky pracovníkům odběrových míst. Jedná se o odborníky, kterým nemůžeme pomoci s jejich prací, ale můžeme jim ji co nejvíce usnadnit, když přes jejich nasazení nemají mnohdy čas ani sílu udělat tak obyčejnou věc, jako si zajít pro oběd,“ uvedl po začátku výzvy český biker Kristián Hynek.
Bageterie Boulevard je český řetězec provozoven rychlého občerstvení, které jsou označovány jako exprès gourmet. Jídlo tak připravují rychle, ale neslevují z nároků na kvalitu a chuť. Speciality podle receptur vyhlášených šéfkuchařů připravuje řetězec z čerstvých regionálních surovin, v čerstvých křupavých bagetách a dalších variantách nadýchaného pečiva. Vedle čerstvě plněných baget jsou se značkou Bageterie Boulevard spojené i dozlatova pečené brambory Patatas, husté krémové polévky, Ice tea vlastní výroby, jogurty, freshe nebo bohaté snídaňové menu.