Česká republika je 74. zemí, kde řetězec rychlého občerstvení restauraci otevřel . Kdy a kde vzniknou další, nechtěli zástupci firmy prozradit. Ve hře jsou například Brno a Plzeň, ale je velmi pravděpodobné, že i druhý Burger King bude v hlavním městě. Vyloučeno také není, že v budoucnu získá licenci kromě společnosti AmRest i někdo další.
Hlavní specialitou Burger Kingu je hamburger Whopper, který si zákazníci mohou nechat připravit podle svých představ, což je v rámci řetězců rychlého občerstvení zcela unikátní. Zda ale vznikne i typicky česká verze Whopperu, podobně jako třeba ve Francii, je podle zástupců firmy předčasné říct.
Personál restaurace trénoval přípravu Whoppera a dalších jídel déle než čtyři měsíce. "Tohle je velvyslanectví Burger Kinga v České republice a oni jsou diplomaté," komentoval délku přípravy zástupce řetězce Brian Johnston.
Vůbec první restauraci otevřel Burger King v americkém Miami na Floridě v roce 1954, v Evropě se poprvé objevil ve Španělsku v roce 1975. Nyní má po světě přes 11 tisíc provozoven. O rok mladší McDonald's má však po celém světě restaurací téměř třikrát tolik.