Dvě třetiny Čechů jsou ochotny si připlatit za zdravější oběd, nejčastěji 20 korun (polovina dotázaných). Pětina si je ochotna koupit oběd dražší o 30 korun a 17 procent o deset korun.
ČTĚTE TAKÉ: |
Desetina je ochotna investovat 50 korun denně navíc za to, aby se zdravě najedla. „Ze studií vyplývá, že lidé, kteří se stravují zdravě, mají až o 66 procent vyšší produktivitu,“ uvedla Petra Pokorná ze Sodexo Benefity.
O něco ochotnější k větší útratě za zdravější jídlo během pracovního týdne jsou ženy. V průzkumu tuto volbu zaškrtlo o pět procent více žen. Ochota utrácet za zdravé jídlo roste se vzděláním. Zatímco dvě třetiny středoškoláků si rádo připlatí za lepší jídlo, vyučených lidí či lidí se základním vzděláním je o deset procent méně.