Diskuze
Tradiční česká svatomartinská husa? Většinou bude mražená a z ciziny
Na opozdilce, kteří si s předstihem nezajistili místo na svatomartinských hodech, zřejmě zbude v nejbližší restauraci jen obrané stehýnko. Také kuchaři, kteří se chtěli spolehnout jen na české chovy pasené na trávě, si museli s rezervací pospíšit. Domácí produkce totiž apetit místních jedlíků nenasytí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
PH
11. 11. 2017 6:20
Svatomartinskou husu začalo péct větší množství lidí pro popularizaci pomalého nízkoteplotního dlouhého pečení. Ovšem dá se tak péct každý druh masa a je jen otázka času, let, kdy se husa nebude upřednostňovat na Svatého Martina. Letošní boom husí nebude mít opakování, pokud markety nerozjedou na podzim reklamní kampaň. Návaly na zboží jsou vždy výsledkem reklamní kampaně řetězců!
0
0
možnosti
JK
SV
PM
P. Maleček
10. 11. 2017 12:25
Ale prdlajs. U nás bude poctivě doma vykrmená, na bilinkové pastvě vymazlená, pěkně masitá a tučná. A s křupavou kůžičkou. K tomu česnekem vonící hracho-krupový šoulet a mladé divoké vínko. A to pak bude rachot.
0
0
možnosti
SV
JT
RT
VG
MN
M. Novák 072
10. 11. 2017 7:07
Zrovna Maďarské husy a kachny patří k nejkvalitnějším na trhu ale domácí je domácí. Stále víc lidí chová husy místo sekačky. :)
0
0
možnosti