Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Hušákův spojenec Kořán byl odvolán z dozorčí rady Sazky

Ekonomika

15:10
PRAHA - Mimořádná valná hromada zkrachovalé loterijní společnosti Sazka dnes odvolala z dozorčí rady bývalého šéfa Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Pavla Kořana.

Generální ředitel Sazky Aleš Hušák a předseda ČSTV Pavel Kořan na jednání senátního podvýboru foto: ČTK

Informoval o tom šéf Sdružení sportovních svazů a předseda představenstva Sazky Zdeněk Ertl. ČSTV, který je největším akcionářem Sazky, náhradu za Kořana zatím nenominoval. Na vlastní žádost odstoupil z dozorčí rady Karel Kobes.

ČTĚTE TAKÉ:

Akcionáři Sazky dnes také znovu vyměnili představenstvo firmy. Stejně jako na náhradní valné hromadě v polovině února byli vedle Ertla zvoleni do představenstva Jiří Dušek za Autoklub ČR, Petr Bernátek za Českou obec sokolskou, Jiří Kynos za Český olympijský výbor a za ČSTV Marek Hájek, Richard Šach a Lukáš Trojan. "Dnešní volba byla kvůli opatrnosti, aby změny v představenstvu nemohly být zpochybněny," vysvětlil Ertl.

Akcionáři Sazky se v minulých měsících přeli o to, zda se valné hromady firmy konané v prosinci 2011 a letos v lednu a únoru uskutečnily podle práva. Proti Ertlovi a dalším akcionářům vystupoval zejména Kořan. Toho koncem ledna na postu šéfa ČSTV vystřídal Miroslav Jansta.

Loterijní byznys Sazky odkoupily investiční skupiny PPF a KKCG, které patří mezi největší věřitele zkrachovalé společnosti. Obě skupiny dnes nemají s akcionáři Sazky v insolvenci nic společného, nijak se tedy neúčastní ani rozhodování o svolávání valných hromad. Sazka v insolvenci je nyní víceméně prázdnou schránkou.

Autoři: ,

Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!