Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Více než třetina hospod a restaurací značí alergeny špatně nebo vůbec

Více než třetina restaurací, hospod a rychlých občerstvení značí alergeny chybně nebo vůbec. Vyplývá to z kontrolní akce Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), která proběhla v červenci a srpnu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5. 10. 2015 14:35

Pokud ze sebe někdo nechce dělat hlupáka jako zdejší Novák doporučuji si přečíst nejdříve tento článek :

http://hobby.idnes.cz/alergeny-v-restauracich-0wk-/hobby-domov.aspx?c=A141205_095615_hobby-domov_bma

Tedy pokud umíte chápat psaný text.

0 0
možnosti

J. Novák 567

5. 10. 2015 0:50

Kdyby "svíčková na smetaně" měla jen tu chybu, že smetana není z živočišného tuku, ale z rostiného, tak by to ještě šlo. Ale ona to ve finále není ani svíčková, že? Takže by to měli nejspíš přejmenovat na "zadní hovězí (přední hovězí) s USO (univerzální světlá omáčka, tedy opak UHO).

0 0
možnosti

5. 10. 2015 14:06

Nesmíš chodit jíst do bufetu moulo

0 0
možnosti

4. 10. 2015 21:56
"Více než třetina hospod ...

... a restaurací značí alergeny špatně nebo vůbec". Jsem rad, ze i samotne urady, zrejme tedy nevedomky, ukazuji, jaky nesmysl vymahaji. Pokud by to totiz byl nejaky problem, tak mame denne plna media stovek lidi s alergickymi reakcemi z hospod. Ale evidentne neni ani jeden...

0 0
možnosti

J. Novák 567

5. 10. 2015 0:55

Evidentně není ani jeden? A na to jsi přišel jak? Já bych si spíš vsadil na to, že alergici do hospod nechodí, protože vědí, že se nemohou spolehnout na to, že je hospodští hajzlíci "nepřiotráví".

0 0
možnosti

4. 10. 2015 13:01

A komu to vadí?

0 0
možnosti

J. Novák 567

5. 10. 2015 0:53

Alergikům asi ano.

0 0
možnosti

4. 10. 2015 12:21

tohle jde EU uplně náramně normovat kdejakou krávovinu a buzerovat lidi v tom je EU mimořádně efektivní zejména v česku kde je přístup papežštější než papež hluboce zakořeněn už od socíku, ale postavit se čelem ke skutečným problémům a katastrofám to naprosto selhává EU jako byrokratická žumpa neodvratně spěje k rozpadu a kolapsu

0 0
možnosti

4. 10. 2015 12:01

Každý kdo je alergik o své nemoci by měl vědět tolik aby byl schopen rozeznat co jíst může a co ne. Je to přenos odpovědnosti z alergika na provozovnu.  Jsem li alergik a jdu li se najíst do restaurace zavolám si kuchaře  a zeptám se jestli používá určitý alergen či nikoli a v jakém výrobku!

0 0
možnosti

4. 10. 2015 12:14

Teď to sem jdu napsat. To je zase EU. To jsou starosti..

0 0
možnosti